BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Şahinden CHPye kahvehane tepkisi

CHP'nin, bazı gazetelerin Yimpaş ile yayınlarını Meclis'e taşıması Bakan Şahin'i kızdırdı

Abone ol

Tohumculuk Yasası görüşülürken gündem dışı söz alan CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Yimpaş ile ilgili iddiaları gündeme getirdi. CHP'liler de oturdukları yerden '4 bakan var gören yok' başlıklı bir gazete kupürünü sıralarda dolaştırdı.

İddialara cevap veren Başbakan Yardımcısı Şahin, AK Parti hükümetinde görev yapan tek bir bakanın dahi YİMPAŞ'ın para toplamasıyla bir ilişkisi olmadığını belirtti. Holdinglerin topladığı paraların AK Parti hükümetinden önce bu işlemleri yaptığını hatırlatan Bakan Şahin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun işlemlerin usulsüzlüğü üzerine 78 şirket hakkında toplam 137 suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti.

Bakan Şahin, bağımsız yargının gerekeni yaptığını belirtirken, mağdurlara ödeme yapılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi. CHP'lilerin, "Yimpaş Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Duyar'ı niye tutuklamıyorsunuz?" sorusuna, "İçinizde bu kadar hukukçu var. Tutuklamayı bakanlar mı yapar? Savcı, hakim ve bağımsız yargı var. Adalet Bakanı, ne savcıya ne de hakime talimat vermez." karşılığını veren Şahin, tepkilerin sürmesi üzerine şunları kaydetti: "Bu arkadaşlar, yerlerinden bağırsınlar, burayı bir kahvehaneye dönüştürsünler. Bizi milletimiz buradan izliyor. Ben buradan konuşuyorum, bu AK Parti ile CHP arasındaki kalite farkıdır. Biz, çiğ süt emmedik ki karnımız ağrısın." dedi.

CHP'nin amacının sorunu çözmek değil, AK Parti'yi yıpratmak olduğunu savunan Şahin, "CHP'nin mağdur olmuş vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm getirmek yerine acaba iktidar partisini nasıl yıpratabiliriz oyununu milletimiz de fark etmiştir. Bağrışmaları, çağrışmaları bunun ürünüdür. Ne kadar bağırırsanız bağırın, bir kulağımdan giriyor diğerinden çıkıyor." dedi.

Kaynak:www.zaman.com.tr