BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

Şahin konuştu Baykal kızdı!

Adalet Bakanı Şahin, hariçten gazel okuma dedi Baykal'ın cevabı sert oldu. İşte CHP lideri Baykal'ı sinirlendiren o sözleri;

Abone ol

İNTERNETHABER

Ergenekon soruşturması sürüyor CHP lideri Baykal ateş püskürüyor. Yapılan eleştirileri hukuka müdahale olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Baykal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in "hariçten gazel okunmasın" sözlerine ise adeta ateş püskürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul adayı için çalıştığı saatlerde Ergenekon'u Kanal D'ye değerlendirdi. Şahin'in açıklamalarına da sert tepki gösteren Baykal, hükümeti de yerel seçimler öncesi toplumsam muhalefeti sindirmekle suçladı.

İşte Baykal'ın o sözleri;

İktidar ve yargı bir sacık ilişki içerisine çekilmek istendi. Yargının çok özel bir yanı vardır. Taşrada hakimler eşrafla çıkıp yemek yemezler, onların evine gitmezler.

"MECLİS BAŞKANI SÖYLEDİ"

Konuşmaların içeriğine yönelik birşey söylemiyorum. O konuda sizinde işaret ettiğiniz çelişki var. Yani Meclis Başkanı tabii ki genel ilkeler çerçevesinde Ergenekon konusuna değinildi diye bir açıklama yaptı, zaten yanlış olan bu.

"MUHALEFET HEDEF SEÇİLMİŞTİR"

Sendikalara el atılmıştır. Toplumda tok sözlülüğüyle ileri muhalefetiyle dikkati çeken bir takım yorumcular araştırmacılar hedef olarak seçilmiştir.

"BİRİLERİ SERVİS Mİ YAPIYOR?"

Erhan Karadağ: Ankara'da fısıltı gazetelerinde konuşulan isimlerdi? Bir servis mi var? Biryerden bilgi mi geliyor?

Deniz Baykal: Daha önce kimlerin gözaltına alınacağı bilginin hukuk dışındaki çevrelerde biliniyor olması bu davanın hukuk dışı bir anlayışla kurgulandığını ortaya koyuyor. Bir tahmindir bilgidir bilemiyorum.

Dünyada böyle bir hukuk uygulama yok. Bunun söylenmesi yargıya müdahale değildir.

"ADALET BAKANI İŞİNE BAKSIN"

E.K: Adalet Bakanı hariçten gazel okunmasın diyor, yargıya müdahaledir diyor. Yani yargıya müdahale mi ediyorsunuz bu eliştirilerle siz?

D.B: Yani Adalet Bakanı işine baksın. Adalet Bakanının halletmesi gereken ciddi meseleler var. Bakın Deniz Feneri davası 140 gün geçti Türkiye'ye getirelemedi. Almanya mahkum etti biz Almanların mahkum ettiği dosyayı Türkiye'ye getiremedik. Onun görevi bunu bir evvel getirmektir, bunun gereğini yapmıktır. Bu Adalet Bakanının işi değildir o işine baksın, işini yapsın. O işini yapamıyor, yapamadığı için böyle oluyor.

"SEÇİME BÖYLE GİDECEK"

Bu olayın altında silah ve çete varsa üzerine yürüyün, gereğini yapın. Yani gözaltına alınan bu kişilerin yorumcuların ne alakası var çekelerle. Bir sendikanın yönetici kadrosunun bunlarla ne alakası var.

Öyle anlaşılıyor ki seçime böyle gidilecektir. Böyle gidilmesi, iktidarın özel bir planlaması vardır. Yani bunun daha yararlı olacağını değerlendirmiş olabilirler.