BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Şahin iddiaları inceliyor

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, şike iddialarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, gazetelerde çıkan şike iddialarını içeren haberlerle ilgili, "Çıkan haberleri ihbar kabul ederek futbol federasyonuna bu konularla ilgili işlem yapılmasını isteyeceğim, gerekirse Başbakanlık Teftiş Kuruluna da aynı dosyayı yollayacağım" dedi.

ŞİKE İDDİALARI
Bakan Şahin Fatih'te esnaf ziyareti öncesi gazetelerde çıkan Türkiye liglerindeki şike iddialarını içeren haberlerle ilgili konuştu. Şahin, "Denizlispor Başkanı İpek'in liglerin bitmesine 1-2 hafta kala 'Türkiye'yi sarsacak önemli açıklama yapacağım' dediğini biliyorsunuz. Ancak bu gerçekleşmedi. Fakat özerk futbol federasyonu bugün gazetelerde çıkan haberleri ihbar kabul ederek bir Şike Tahkim Kurulu kurmalı ve bu iddiaların üzerine gitmelidir. Biz de henüz spor mahkemeleri kurulamadı. İtalya'da örnek bir karar alınması orada spor mahkemelerinin varolmasındandır. Bizde spor mahkemeleri yok ama şu haliyle bile bunların üzerine gidilebilir. Hürriyet ve Vatan gazetelerinde çıkan haberleri ihbar kabul ederek futbol fedrasyonuna bu konularla ilgili işlem yapılmasını isteyeceğim gerekirse Başbakanlık Teftiş Kurulu'na da aynı dosyayı yollayacağım. Ayrıca Hürriyet'te çıkan haberin bir takım yasa dışı para hareketlerini de ilgilendirdiği için cumhuriyet savcılarının ve Maliye Bakanlığı'ndaki ilgili birimin bunların üzerine gitmesi gerekir. Bu konunun takipçisi olacağım" dedi.

SPOR MAHKEMELERİ
Spor mahkemelerinin kurulmasında yarar olduğunu belirten Bakan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Erzik ile geçen akşam konuşmamda spor mahkemelerinin kurulmasının özerk federasyona müdahale olmadığını söyledi. Ben de bundan cesaret alarak sayın Adalet bakanımızla ve ilgili bakanlarla konuşarak Türkiye'de spor mahkemelerinin kurulması yönünde adımlar atmak istiyorum. Şimdiden girişimlerde bulunacağım Meclis tatilden dönene kadar bunu olgunlaştırabilirsek taslağı Ekim'de bile çıkarabiliriz. Eğer bu iddiaları suç örgütü olarak değerlendirirsek telefon dinlemede olabilir.

Futbol Federasyonu'ndan ve Gençlik Spor Müdürlüğü'nden İtalya'yla ilgili bir dosya hazırlamasını istedim. Bu raporu hazırladıktan sonra bana verecekler ona göre bir yol çizeceğiz. Şu ana kadar iddia sahipleri iddialarının arkasında durmadı. Bu iddia sahipleri kurulan komisyonlara gelip ortaya bir delil koyamadılar. Türkiye'de delil sahipleri ortaya ciddi bir şey koyamadılar."