BIST 9.074
DOLAR 34,25
EURO 37,61
ALTIN 2.928,72
HABER /  POLİTİKA

Şahin Doğanı topa tuttu!

Galatasaray’ın önemli isimlerinden Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın hükümete yönelik eleştirilerine sert yanıt!

Abone ol

Galatasaray’ın önemli isimlerinden Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın hükümete yönelik "Hükümetin dünya görüşü ile Galatasaray’ın dünya görüşü ayrı. Galatasaray laiktir ve güçlü olması karşı zihniyetin işine gelmez" ifadelerine yanıt gecikmedi. Spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Doğan’ı Galatasaray’a zarar vermekle ve spora siyaset karıştırmakla suçladı.
Cem Vakfı Genel Başkanı ve Galatasaray’ın önemli isimlerinden Prof. Dr. İzzettin Doğan’ın, hükümeti "laiklik" konusunda eleştirmesi, spor dünyasında "laiklik" polemiği başlattı.

"Hükümetin dünya görüşü ile Galatasaray’ın ki ayrı, Galatasaray laiktir ve güçlü olması karşı zihniyetin işine gelmez" diyen Doğan’a, Spordan sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, tepki gösterdi. Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Doğan’ın açıklamalarını "talihsizlik" olarak yorumlarken, "Türkiye’deki vatandaşlarımızı kendi zihinlerindeki keyfi bir ölçüye göre ’laik-antilaik’ diye ayırarak, şahsi ve siyasi çıkar peşinde koşanlar kuşkusuz çok olmuştur" dedi.
Ne hükümetin ne de bakanlığa bağlı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün amatör klüpler dışındaki profesyonel klüplere herhangi bir isim altında ekonomik yardımda bulunmasının yasal olarak mümkün olmadığını kaydeden Bakan Şahin, "Sayın Doğan bu ifadeleri ile, Galatasaray Spor Kulübü’nün tarihine, ’Galatasaray’a ve Türk sporuna en çok zarar veren kişi’ olarak geçecektir" dedi.

DOĞAN: SÖZLERİMİNİN ARKASINDAYIM

Sözlerinin arkasında durduğunu belirten Prof. Dr. Doğan ise Galatasaray’ın zor bir dönemden geçtiğini, bu dönemde hükümetten yardım alamayacağını kaydetti. Galatasaray’ın dünya görüşü ile hükümetin dünya görüşünün aynı olmadığını savunan Doğan, "Belki Galatasaray’ı bitirmeyeceklerdir ama güçlenmesine de yardımcı olmayacaklardır" dedi. Doğan, Galatasaray’a yönelik "olumsuz faaliyetlerin" başarısız olacağını söyledi.

Kaynak :