BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Şahin CHPyi köşeye sıkıştırdı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin mecliste CHP'yi fena sıkıştırdı

Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, CHP Genel Merkezinde çalışan personelin maaşları gündeme geldi. Genel Kurulda, dün yarım kalan milletvekili seçilme yaşını 25'e indiren Anayasa değişikliğine uyum amacıyla hazırlanan kanun teklifinin görüşmelerine devam edildi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, iktidarları döneminde memura enflasyon üzerinde zam verildiğini söyledi. Bakan Şahin, 765 YTL olan en düşük memur maaşının, yılbaşında 814 YTL'ye çıkarılacağına dikkati çekti.

-''ÖNCE KENDİ EVİNİZİN ÖNÜNÜ TEMİZLEYİN''-

CHP'lilere, ''Siz, genel merkezinizde çalışanlara kaç lira veriyorsunuz?'' diye soran Şahin, genel merkezde 76 personel çalıştığını, 517 YTL, 510 YTL ve 485 YTL maaş aldığını söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu ise Şahin'e tepki gösterirken, Bakan Şahin ise elinde bordroların bulunduğunu belirtti.

CHP'lilere, ''Önce, kendi işçilerinize, çalışanlarınıza sahip çıkın'' diye seslenen Şahin, ''Devlet memurlarına verdiğimiz kadar verin, sonra gelin konuşun. Memuru açlığa mahkum ettiğimizi söylüyorlar, önce kendi evinizin önünü temizleyin. Kendi çalışanlarınıza sahip çıkın, sonra devlete hesap sorun'' diye konuştu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, çalışanlara en iyi ücreti AK Parti'nin verdiğini ifade ederek, ''Memura verdiğimizi elbette yeterli görmüyoruz, keşke daha fazla verebilsek'' dedi.

-''ÇALIŞANLARIMIZ SENDİKALI VE TOPLU SÖZLEŞMELİ''-

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da genel merkezde çalışan 73 personelin sendikalı ve toplu sözleşmeli olduğunu, diğer partilerde böyle bir durumun bulunmadığını kaydetti. Kart, CHP çalışanlarının, giydirilmiş ortalama bin 500 YTL maaş aldığını, en düşük ücretin giydirilmiş tutarının ise bin YTL olduğunu bildirdi.

Kart, Şahin'in söylediği rakamların, müteahhitlerin çalıştırdıklarına verdiği rakam olduğunu öne sürdü. CHP'li Kart, Bakan Şahin'in açıklamalarını, ''popülist, fırsatçı ve devlet adamı ciddiyetiyle bağdaşmayan'' açıklamalar olarak nitelendirdi.