BIST 10.065
DOLAR 34,13
EURO 38,05
ALTIN 2.888,25
HABER /  SPOR

Saha avantajı Miami Heatte

Doğu Konferansı finali ilk maçında deplasmanda Detroit Pistons'ı yenen Miami Heat avantajı yakaladı.

Abone ol

Doğu Konferansı finali ilk maçında deplasmanda Detroit Pistons'ı 91-86 yenen Miami Heat seride saha avantajını ele geçirdi. Maçın yıldızı 25 sayıyla takımını sırtlayan Dwyane Wade oldu.

Dwyane Wade ve Miami Heat, New Jersey Nets engelinden sonra çıktıkları beş günlük tatilin ardından konferans finali serisine son derece zinde ve sağlıklı başladı.

Erken faul problemi nedeniyle 27 dakikada 25 sayı, üç ribaund ve beş asistlik performans sergileyen Dwyane Wade maçın yıldızı oldu. Wade maçı 9/11 iki sayı ve 7/9 serbest atış yüzdeleriyle tamamladı.

Antoine Walker 17 sayı, yedi ribaund ve Shaquille O'Neal da 14 sayı, sekiz ribaundla oynarken, seriye galibiyetle başlayan Miami Heat saha avantajını da ele geçirdi.

Geçtiğimiz sezonun kopnferans finalinde Miami 3-2 öne geçmiş ama Wade'in son iki maçtaki ve O'Neal'ın da seri boyunca süren sakatlıkları finali kaybetmelerine neden olmuştu.

Maça hızlı başlayan Miami ilk 11 sayının tamamına imza atarak ilk dakikalarda üstünlüğü sağladı. Detroit ilk yarı boyunca f6arkı daha aza indiremedi.

Ancak ikinci yarının ilk dakikalarında Wade'in dördüncü faulü alarak yedeğe çekilmesi Detroit'i ateşledi ve üçüncü çeyreğin beşinci dakikası 54-54 berabere geçildi.

Chauncey Billups, Tayshaun Prince ve Rasheed Wallace'ın sayıları üçüncü çeyreğin ortalarında Pistons adına maçtaki en büyük farkın yakalanmasını sağladı: 60-55.

Fakat bu dakikadan sonra defansını sıkılaştıran Miami 11-1'lik bir seri yakaladı ve Wade yedek kulübesinde olmasına karşın üçüncü çeyreği önde bitirmeyi bildi.

Son çeyrekte ise veteran oyuncular devreye girdi. Gary Payton ve Alonzo Mourning'in çabaları farkın gidertek açılmasını sağladı.Bitime 4:44 kala skor 80-67 Miami lehineydi.

Detroit'te en skorer isim 22 sayıyla Richard Hamilton olurken, 19 sayı atan Chauncey Billups 6/19 iki sayı ve 2/8 üç sayılık atış yüzdeleriyler kendi ortalamalarının çok altına düştü.

Tayshaun Prince'in 16 ve yedeklerden gelen Antonio McDyess'ın 10 sayıları ilşe Ben Wallace'ın altı sayı, 14 ribaundu yenilgiyi engelleyemedi. Rasheed Wallace maçı sadece yedi sayıyla tamamladı.

Serinin ikinci maçı perşembe günü yine Detroit Pistons'ın sahasında oynanacak.