BIST 9.900
DOLAR 34,11
EURO 38,14
ALTIN 2.877,91
HABER /  GÜNCEL

Sağlıklı kent Kadıköy

Kadıköy Belediyesi ve “Muzaffer Kuşhan’la Diyet” dergisi Kadıköy Belediyesi Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü düzenledi.

Abone ol

“ Sağlıklı Kent Kadıköy” sloganıyla yola çıkan Kadıköy Belediyesi Muzaffer Kuşan’la Diyet dergisi ile başlattığı sağlıklı yaşam yürüyüşlerinin ilkini başlattı. Yürüyüşe Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırım ve Dr. Muzaffer Kuşan katıldı.

Etkinlik öncesinde konuşma yapan Öztürk “Biz 15 yıldan beri Kadıköy’de insanların spor yapması için çaba harcıyoruz ve temel amacımız sağlık. Kadıköylüler her sabah parklarımızda toplanıp müzik eşliğinde spor yapıyorlar ve bu Kadıköylüler için bir alışkanlık haline geldi. Biz elimizdeki tüm olanaklarla insanların spor yapmak için kullanabileceği alanları arttırtmak için yoğun bir çaba içindeyiz. Kriton Curi Parkı’nda böyle bir çabanın ürünüdür. Sabahın erken saatlerinde insanlar güne başlamak için burayı tercih ediyorlar. Bu bize “Sağlıklı Kent Kadıköy” sloganıyla çıktığımız yolculuğun ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor.“ dedi.

Türk Kalp Vakfı başkanı Çetin Yıldırım da “Son yıllarda kalp rahatsızlıklarının kadınlarda görülme oranının daha fazla olduğunu ve bu oranın giderek arttığını söyledi. Her yıl dünyada 1.5 milyon kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini bu rakamın kalp rahatsızlıklarından kaynaklı ölümlerde 18 milyon kişiyi bulduğunu ve bunun çok ciddi bir oran olduğunu belirtti. Düzenli beslenme ve egzersizlerin bu rahatsızlıların aza indirilmesinde çok önemli rolü olduğunu ekledi.

Diyetisyen Dr. Muzaffer Kuşan ise “En büyük sağlık kaynağı egzersizdir ve günlük hayatta yapılacak basit hareketlerle bunu çok rahat sağlayabiliriz. Amerikan tarzı beslenme sizi ya kalp hastası yâda kanser yapar. Aşırı derecede patates kızartması yiyen kadınlarda meme kanseri görülme riski normalin beş misli fazladır. Biz Akdeniz toplumuyuz ve Akdenizli gibi beslenmek kadar sağlıklı bir beslenme tarzı yoktur. Ayrıca bunu stres olmadan yapılacak tempolu günlük egzersizlerle birleştirirseniz birçok hastalıktan uzak kalmanızı sağlarsınız” dedi.

Kriton Curi parkında yapılan tempolu yürüyüşün ardından katılanların şeker, kolesterol ve tansiyon ölçümleri Kadıköy Belediyesi Sağlık Polikliniği tarafından yapıldı. Hafta içi her gün 9:00 10:00 arası yapılacak sağlıklı yaşam yürüyüşleri 30 Haziran tarihine kadar sürecek.