BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Sağlıklı kalbe giden 10 yol

Sağlıklı kalbe giden 10 yol

Abd’nin michigan eyaleti’nde bulunan wayne state üniversitesi kalp ve damar sağlığını korumak için yapılması gerekenleri listeledi. araştırmayı yöneten profesör nancy trygar artinian kalp ve damar sağlığı için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlıklı kalbe giden 10 yol

ABD’nin Michigan Eyaleti’nde bulunan Wayne State Üniversitesi kalp ve damar sağlığını korumak için yapılması gerekenleri listeledi. Araştırmayı yöneten Profesör Nancy Trygar Artinian kalp ve damar sağlığı için beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlıklı kalbe giden 10 yol

1- İşlenmiş değil tahıllı yiyin

Kepekli un, esmer pirinç, yulaf ezmesi gibi tam tahıllı besinler, kalp dostu olarak listede ilk sırada yer alıyor. Bu ürünler düşük kalorileri sayesinde daha fazla doygunluk hissi veriyor.

Sağlıklı kalbe giden 10 yol

2- Omega-3 kalbi koruyor

Somon ve ton balığı gibi yağlı balıklar içerdikleri omega-3 yağ asitleriyle, kalp hastalıklarına karşı koruyucu ve kan basıncını dengeleyici bir işlev görüyorlar. Prof. Artinian, “Haftada en az 3 buçuk porsiyon yağlı balık, kalbin tıpkı yağlanan bir makine gibi rahat çalışmasını sağlıyor” dedi.

Sağlıklı kalbe giden 10 yol

3- Düzenli kolesterol testi yaptırın

Vücudun her zaman bir belirti göstermeyeceğini unutmayarak 20 ve üstü yaş grubunun her 5 yılda bir kolesterol testi yaptırması tavsiye ediliyor