BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,05
ALTIN 2.836,25

Sağlığınız için 10 mucize

Sağlığınız için 10 mucize

Sağlık hakkında bazen bildiklerimiz bizi yanıltabiliyor. mesela nikotinin alzheimer’da işe yarayabileceğini belirten bilimadamları, bizler için iyi olabilecek 10 sürpriz şeyi de belirledi...

Sağlığınız için 10 mucize

Sağlık hakkında bazen bildiklerimiz bizi yanıltabiliyor. Mesela nikotinin Alzheimer’da işe yarayabileceğini belirten bilimadamları, bizler için iyi olabilecek 10 sürpriz şeyi de belirledi...

Sağlığınız için 10 mucize

1. ÇİKOLATA: Bu büyülü yiyeceğin siyahının daha faydalı olduğunu elbette herkes biliyor. Siyah çikolata içerdiği polifenol maddesiyle vücutta DNA ve hücre hasarına yol açan serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor.

Harvard’ın araştırmasına göre ise ayda 3 kez çikolata yiyen yaşlıların çok yiyenlere veya hiç yemeyenlere oranla daha çok yaşadığı görülmüş.

Sağlığınız için 10 mucize

2. KIRMIZI ŞARAP: Dini tartışmaları da beraberinde getiren kırmız şarap tam bir şifa deposu. İçindeki polifenoller, tanenler ve flavanoidler kabukla çekirdekte bulunuyorlar ve bunlar çok güçlü antioksidanlar.

Prosianidinler ise kolesterol ile yüksek tansiyona yardımcı oluyor Resveratrol ise kalp yaşlanmasına, kemiklere, kaslara ve katarakta iyi geliyor. Tıpkı çikolata gibi kararında tüketilmeli..

Sağlığınız için 10 mucize

3. STRES: Kısa süreli stresler insana iyi geliyor. Örneğin bir düğünde kısa bir konuşma yapacaksanız, yaşadığınız stres bağışıklık sisteminize turbo güç veriyor. Ancak uzun süreli stres vücuda çok zararlı.