BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

Sağda birleşme yalan oldu

Anavatan'ın dünden beri beklediği haber DP'den gelmedi. Erkan Mumcu da sağda birleşmenin sonucu açıkladı...

Abone ol Anavatan'ın dünden beri haber beklediği DP'den gelmedi. Erkan Mumcu da sağda birleşmenin sonucu açıkladı;

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu, sağda birleşme sürecinde yaptıkları fedakarlıklara rağmen bölücü teröristlere bile yapılmamış hakaretlerin kendisine yapıldığını ve bunun için çok üzgün olduğunu söyledi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin ASKİ Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 9. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı teşekkür konuşmasında, yeniden genel başkanlığa seçilmesinden dolayı delegelere teşekkür etti.
    
Demokrat Parti ile bütünleşme sürecinin şu ana kadar gerçekleşememiş
olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Mumcu, Türkiye'nin önünde duran tarihi bir fırsatın kaçırıldığını ifade etti.
    
''Sayın Ağar ve benim Türkiye'ye özür borcumuz vardır'' diyen Mumcu, şu saate kadar hiçbir ittifak görüşmesinde bulunmadıklarını bildirdi. Mumcu, ''ANAVATAN şu andan itibaren müstakil olarak kendisi için ihtimalleri yeniden değerlendirmekte özgürdür'' dedi.

ANAVATAN'lı yöneticiler, bu saatten sonra partinin kapatılması yönünde karar alınmayacağını söylediler.

YILMAZ'DAN ÖZÜR DİLEDİ
    
Mumcu, dün eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kendisiyle ilgili açıklamalarına karşılık bir soru üzerine verdiği yanıta da değinerek, "Öfkemde haklıydım ama sözlerimde haklı değildim. Beyanımdan incinen herkesten özür diliyorum" dedi.