Safranbolu Gökçüoğlu Konağı
Tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş’tan safran sarısı bir kent ve tatil tadında bir konak…Geçmişten günümüze Türk turizmine kazandırılmış çok önemli bir değer Safranbolu’da Osmanlı Türk mimarisini yarınlara taşıyor.
Tatilin ayaklı Google’ı Alper Tekbaş’tan safran sarısı bir kent ve tatil tadında bir konak…
Geçmişten günümüze Türk turizmine kazandırılmış çok önemli bir değer Safranbolu’da Osmanlı Türk mimarisini yarınlara taşıyor.
Olurda Bir Gün Yolunuz Safranbolu’ya Düşerse
Osmanlı-Türk mimarisinin Safranbolu da ki yaşam tarzıyla bütünleştiği, adeta Safranbolu’nun gururu olmuş örnek bir konak olan Gökçüoğlu konağına uğrayın derim.
Yıl 1896 Mustafa Bey tarafından yaptırılan konakta yıllar geçti ve yaşanmışlıklar…
Geçmişin arındırılmış zamanları, zamanın imbiğinden süzülüp bugünlere taşındı.
YIL 1995
Yıl 1995 Yıldız Teknik Üniversitesi ile Helsinki ve Tampere Teknoloji üniversitelerinin yaptığı çalışma Gökçüoğlu evi: A House in Bağlar, The Summer Town Of Safranbolu, Turkey; Anatomi Of Building adıyla Finlandiya’da İngilizce 252 sayfa olarak yayınlandı. Hiç yıkılmadan restorasyonu hassasiyetle yapılmış bu konağın önemi büyük. Türk evi denildiğin de iyi bir örnek.
Bir konakta tatil yapmak isteyenler için tam isabet, toplam 8 odası olan bu konak kalabalık bir ailenin ya da gurubun Safranbolu gibi ülkemiz için gurur verici bir kentte tatil için doğru bir alternatif.
Sanki Benzersiz Bir Çeyiz Sandığının İçerisindeki Mücevherat Kutusu
Bu güne kadar birçok ünlüyü ağırlayan Gökçüoğlu Konağı, Safranbolu’nun benzersiz bir çeyiz sandığının içerisindeki mücevherat kutusu gibi.
Safranbolu Bağlarının Gözdesi
Bağlar mevkiinde konumlanmış bu eşsiz konak, Bağlar bölgesinin de gözdesi olmuş.
Her bakışta Ayrı Bir Mana
Ahşabın dantel gibi işlendiği, tavanlarına baktığınızda yaşadığınızı hissettiğiniz bir Osmanlı konağı. Özgün konumuna uygun kaliteli restorasyonu, en son teknolojiyle desteklenmiş yangın söndürme sistemleri, dünya üniversitelerinin araştırma konusu olmayı başarmış kendine özgü servis ve hizmet anlayışıyla tam tamına bir Safranbolu klasiği…
Efsunlanacaksınız…
Soylu bir yapı, birbirinden güzel odalar ve isimleriyle taçlandırılmış. Konağın farklı büyüklükteki ve özellikteki odaların ismi ise, mavi, badem, kış, klasik, güneş, safran, amber ve cevizdir. Özlem & Cihan çifti yaşam gustosu yüksek, seçici ve önce misafir memnuniyeti diyen bir çift. Tüm dünyaya Safranbolu’da ki anlamlı konaklarının kapılarını açarken küçük ama özenle seçilmiş ayrıntılar ve sürprizlerle misafirlerini ağırlıyorlar.
Sarayda Kahvaltı
Farklı bir Pazar uyandınız, yemyeşil bir bahçe muhteşem bir kahvaltı seçilmiş müzikler, dinlendiğinizi anladığınız bir atmosfer Osmanlı Sarayında kahvaltı yapmadım demeyeceğiniz bir Pazar Gökçüoğlu Konağına hoş geldiniz.
Taş Değil Ahşap Saray
Depreme karşı apayrı bir anlayışla ahşap ile taşı çok destekli dengeleyen bir sistem ile yapılan bu nadide konakta adeta ahşap bir saraydasınız. Safranbolu da kelimenin tam anlamıyla yeri dolmayacak turizme kazandırılmış önemli bir yapıt. Ticari zihniyetten çok daha ötesine geçmiş bir anlayış bölgenin hakkını veren bir konaklama adresi.
Burada Ruhumda Ah Monalisa!
Çok yoruldum, çok bunaldım, çok katlı sitelerin, apartman dairelerinin ve trafiğin içerisinde çıkışıp kaldığınızda ruhum bunaldı şehirden bunaldım kaçmak istiyorum, sakinleşmeye ihtiyacım var diyorsanız güzel bir kahve eşliğinde ah Monalisa diyebilirsiniz. Gökçüoğlu konağının kafesinde ya da bahçesinde yemyeşil bir baharı karşılayabilir ya da bembeyaz karlar altında fotoğraflar çekinip mutlu yıllar dileyerek yeni yılı kutlayabilirsiniz.
Tatil Tadında Kalın…