BIST 9.976
DOLAR 34,06
EURO 38,07
ALTIN 2.834,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Safranbolu doğalgaza kavuşuyor

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Karabük'ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Oksay, ilçedeki doğalgaz çalışmaları hakkında bilgiler verirken, 2011-2012 yılları arasında Safranbolu'nun gündeme geleceğini, ancak yaptıkları girişimlerle bunun önümüzdeki kışa yetişeceğini söyledi.

Kar-Gaz ekiplerinin kaz çalışmalarını hızlı bir şekilde yürüttüğünü ifade eden Başkan Aksoy, “Doğalgazla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var. Özellikle Kar-Gaz yöneticileri ile ciddi görüşmeler yaptık. Kar-Gaz Safranbolu'ya normalde yatırımlarını 2011-2012 yılında düşünmekteydi. Bize vermiş olduğu teminat ile 2010 yılına yani 2 sene öncesine alarak doğalgaz yatırımını 2010 yılında Safranbolu'ya getirdiler. Her nimetin bir külfeti var. Doğalgaz gerçekten büyük bir nimettir” dedi.

Abonelikler konusunda ciddi bir sayıya ulaşılan Safranbolu'da abone olmayanlara seslenen Aksoy, “Safranbolu havasıyla da temiz bir kent ve tarihini koruyan bir kent olmalı. Bu dokunun korunması temiz bir hava ile gerçekleşir. Bu sene niyetimizde Kar-Gaz'la beraber çizmiş olduğumuz planlarda Emek, Cemal Caymaz, Atatürk ve Yeni mahallelerde doğalgazı yaygınlaştırıp kullanmak var. Bu amaçla ciddi bir kazı çalışması gerçekleşiyor. Bu kazıların ardından asfalt çalışmalarına başlayacağız. Bu konuda ekiplerimiz hazır durumda. Ağustos sonunda hedeflediğimiz çalışmalara ulaşacağımıza inanıyorum. Bu konuda halkımız duyarlı davranmalı ve doğalgaza geçiş yapmalıdır” diye konuştu.