BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,12
ALTIN 2.463,18
HABER /  GÜNCEL

Sadık Yakut yeni bir proje hazırlıyor

Sarıgül, Livaneli, Mumcu, ve Gürtuna ile ilgili haberler zihinleri karıştıyor. Bir de buna MHP kökenli vekil Sadık Yakut eklendi. Gözlerin çevrildiği Yakut, proje hazırlığın

Abone ol

Son bir aydır siyasi kulisler çok hareketlendi. İstifalar ve yeni oluşumlar konuşuluyor. Senaristlerin bile zorlandığı şu günlerde Sadık Yakut konuşuluyordu. Akşam yazarı Güler Kömürcü'ye konuşan Yakut, diyerek projesini açıkladı.

Pazartesi tam günü Ankara'da geçirdim, gündemin nabzını ölçebileceğim önemli görüşmeler yaptım. Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Sayın Halid RAAD ile Ankara turuma başlayıp, Meclis'te verimli sohbetlerle devam ettim, final ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yine önemli bir isimle oldu, gece Teşvikiye'me kavuştum, arz ederim ey her şeye hakim okur.

Ankara kulislerinin-tek-odaklı siyaset üretiminde Mumcu'nun istifası var, 'AKP için birileri düğmeye mi bastı, Washington Erdoğan'ı gözden çıkardı mı, yeni kopmalar olur mu ve de erken seçime kilitlenen bu varsayımlar' dillerde.

  • Yok efendim Ali Müfit Gürtuna da ANAP'ın başına geçecekmiş, e sonra?! Türkiye yeniden formatlandı, birileri hala eski tip siyasi algılama ile model üretiyor, ben artık Mustafa SARIGÜL, Gürtuna ve benzerleri üzerine konuşmayı gereksiz buluyorum. Erkan Mumcu ise şu anda izlenmeye değer.

    n* Merkezde siyaset modeli bitti, Ulusal CEPHE'ye lider aranıyor, cesur-ŞAHİN REHBER LİDER aranıyor ey okur, ihale açıldı işte, Mumcu da bu ihaleye teklif sunanlardan birisi.

    • Meclis kulislerine bakılırsa Erkan Mumcu beklenenin aksine öyle 10 günde pat 10 milletvekilini koparmayacak. Sağ ve soldan kokteyl ile MİLLİ CEPHE OLUŞUMU peşinde olan Mumcu iddia o ki; AKP ve CHP'den alacaklarının listesini belirledi ama 'bu planlı bir operasyon değil, zaman içinde vekiller beni onaylayıp-birer birer yanıma gelmeye başladı, tabandan baskı vartaban harekatı ' taktiğiyle baharda grup kuracak.

    • Ve bu türbülansta adı öne çıkan bir başka siyasi de 'AKP'nin içindeki MİLLİYETÇİ-ULUSALCI kanadın temsilcisi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve Yakut'la birlikte hareket eden yaklaşık 10 vekil. Mumcu'nun kopması akıllara 'Tılsım bozuluyor mu'' sorusunu getirince Yakut ve arkadaşlarının da AKP'den kopma eğilimi içinde olduğu varsayıldı hemen.

    • Sadık Yakut, AKP içinde önemli bir güç dengesi ve sadece bugün değil Türk siyasetinde daha uzun yıllar MİLLİ ANKARA adına politikalar belirleyecek bir isim olacak. Yakut 'KONUŞMA-YAP' ilkesini kabul etmiş.Yaptıklarına bakın;

    • Geçen yaz Zana ve arkadaşları Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından kabul edilince, Sadık Yakut, Zana ile görüşülmesine tepki olarak derhal 'parti içi protesto deklarasyonu' hazırlatmıştı. Yakut ve beraberindeki vekillerin bir başka cesur çıkışı da Amerikalılara hitaben oldu; Yakut 10 vekil arkadaşıyla beraber 'Washington'a 'milli uyarı bildirisi' sundu. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından 28 Mayıs'ta yapıldığı öne sürülen toplantıda Kürdistan'ın kuruluşuna karşın Ankara'nın tepkisi araştırılıyordu şeklindeki bu 'gizli toplantıyla' ilgili haberleri okuyan Yakut, biraz önce yazdığım gibi derhal bir 'MİLLİ BİLDİRİ' hazırlayıp, Washington'u ikaz etti.

    • Kerkük konusunda da kritik organizasyonlar düzenleyen, Kıbrıs ve AB'nin son kararlarına yönelik çalışmalar yürüten Sadık YAKUT kısacası, bizim yaşadığımız tüm hassasiyetlerimizi, milli-ulusal kaygılarımızı yok etmeye yönelik sürekli çalışma halinde-toplantılar organize ediyor ve tüm bunları yapar iken de birileri gibi 'medyatik' olma, kameralara sürekli 'poz' peşinde de değil. Bu nedenle de çoğunuz O'ndan çok haberdar değilsiniz belki, ben size projeksiyon yapıyorum, ilginize sunuyorum YAKUT'u işte.

    • Sadık YAKUT ile Meclis'te uzun uzun sohbet ettik, öncelikle Yakut 'AKP'de şu anda bölünme beklenmemesi gerektiğine' inanıyor, ayrılma kopma falan da YOK. Bunu meraklılarına ilettikten sonra asıl habere gelelim, Yakut önemli bir projeye hazırlanıyor; 'MİLLİ ANKARA ENSTİTÜSÜ'nün kuruluşu için kolları sıvamış durumda.

    • İçinde bulunduğumuz bu bilgi savaşları-psikolojik harp sürecinde, stratejik düşünme, Sosyo-kültürel araştırmalar, MİLLİ politikalar üretmek, ÇOK odaklı dış ve iç siyaset belirlemek o denli kritik önem taşımasına rağmen bu işlevi yerine getiren MİLLİ sivil-kurumlarımız da adeta yok denecek kadar az. Washington konuşmaları açılınca herkesin referans aldığı onlarca 'think-tank düşünce kuruluşu vardır, peki Washington Enstitüsü'nün karşısında siyaset üreten-gündem tayin eden neden 'MİLLİ ANKARA Enstitüsü' olmasın? Sadık Yakut işte o 'MİLLİ ANKARA Enstitüsü' için start almış.

    • Yakut, uzun yıllar Anadolu'da yargıçlık-savcılık yapmış. Kayseri Milletvekili olarak MHP'den Meclis'e girmiş, bu 2. dönemi.

    • Sadık YAKUT'un 'MİLLİ ANKARA Enstitüsü' projesi siyah-beyaz sıkışmış Ankara'da politikaya önemli açılımlar kazandıracak, izleyin, yakından izleyin ey okur, tüm formatlarınızı yıkarak izleyin.




      SURİYE'DEN MESAJ...

      Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Sayın Halid RAAD ile son gelişmeler üzerine özel bir sohbet yaptık. Suriye eski Başbakan Yardımcılığı görevinde de bulunan Sayın RAAD'ın mesajları önemli, yeni sıcak gelişmelerin eşiğinde, aynen aktarıyorum;

    • 'Hariri suikastı Suriye adına da çok üzüntü vericidir, çok acı bir kayıp. Hariri'yi Ortadoğu'yu karıştırmak-Ortadoğu'da istikrarı bozmak isteyenler öldürttü. Karışıklık-bölgedeki kaos kimin işine yarar, cevap açıkça ortada.

    • Birilerinin amacı Lübnan'ın toprak bütünlüğünün bozulması ki Hariri suikastı parçalanma-Ortadoğu'da dengelerin bozulması sürecini daha da tetikler.

    • Bush'un-İsrail Suriye'yi vurur ise destekleriz-açıklaması bir yanda, diğer yandan da Washington ile diyalog ortamımız sürüyor. Ancak bu önümüzdeki dönemde Suriye'ye yönelik baskıların artması da muhtemel.

    • Tüm bu süreçte Türkiye'de halkın sağduyusu, bölge adına-ABD'nin Ortadoğu planları adına belirleyici faktör olacak. Türk milleti gayet politize, sağduyulu ve bilinçli bir mantık süzgeciyle duruşunu belirlemiş vaziyette. Biz ortak bilince güveniyoruz.'

    • Ve. Gelelim Ankara turumun final sohbetine, ABD Elçiliği'nden bir isimle 'PAUL'deki kahve molamızda, konu başlığımız 'son anti-Amerikancılık' tartışmasıydı. Amerikalı diplomat 'Türk milleti anti-Amerikancı değil aslında, anti-Amerikancılık bir grup gazeteci-siyasi ve malum dar çevrenin üretimi' deyince... Benim ne dediğim de sizin düş dünyanıza kalsın ey anlayışlı okur
    • Yazı:Güler Kömürcü
      Kaynak:aksam.com.tr