BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,07
ALTIN 2.833,95
HABER /  GÜNCEL

Sadece Kanaltürk incelenmiyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, medya sektöründeki incelenen tek televizyon kanalının da Kanaltürk olmadığını bildirdi.

Abone ol

Gelir İdaresi Başkanlığı, Kanaltürk Televizyonu ve ortaklarına yönelik vergi incelemesi konusunda yazılı bir açıklama yaptı.

Son zamanlarda değişik basın ve yayın organlarında Başkanlık inceleme elemanlarınca yürütülen vergi incelemeleri konusunda kamuoyuna yanlış ve yanıltıcı bilgiler verildiği ileri sürülen açıklamada, söz konusu yayınlarla ilgili olarak gerekli yasal başvuruların da yapılmakta olduğu kaydedildi.

Denetim elemanlarının tamamen kanunların kendine verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde inceleme gerçekleştirdiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

''Vergi incelemesine yetkili denetim elemanlarımız bir çok sektörde yer alan mükellefleri incelediği gibi medya sektöründeki mükelleflerin de incelenmesi gayet doğaldır. Bu incelemelerin bir kısmı da halen devam etmektedir. Bu çerçevede, incelenen tek televizyon kanalı Kanal Türk değildir.

''Kanaltürk televizyonu nezdinde yürütülen incelemenin devam ettiğini belirtilen açıklamada, ''Devam etmekte olan incelemeyle ilgili olarak medya gücünü kullanarak baskı oluşturmaya çalışmak Bakanlığımız açısından sonuç ifade etmeyen ve etik olmayan bir yaklaşım olarak görülmektedir'' görüşüne yer verildi.