BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Saddama Rus ajan

ABD'nin, Irak işgalinin başladığı 2003'te, ABD ordusu içinde Rus ajanlarının olduğu iddia edildi

Abone ol

ABD'nin, Irak işgalinin planlandığı ve başladığı 2003'te, ABD ordusu içinde Rus ajanlarının olduğu ve devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'e istihbarat verildiği yolunda belgelere ulaştığı bildirildi.

Pentagon'un açıkladığı raporda, ele geçirilen Irak belgelerine dayanılarak, Rus istihbaratının, işgalin ilk günlerinde saldırıyla ilgili Saddam Hüseyin'e bilgi sızdırdığı belirtildi.

Raporda, ele geçirilen 2 Irak resmi belgesine göre Rusların, ABD Merkez Komutanlığı'ndaki kaynaklardan bilgi aldığı ve savaşla ilgili bu istihbaratı Bağdat'taki Rus Büyükelçisi kanalıyla Saddam'a ulaştırdığı kaydedildi.

Pentagon raporunda, Saddam Hüseyin'e ulaştırılan bilgilerin içeriği ve önemi konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi. Konuyla ilgili ayrıntıların yer aldığı gizli raporun kamuya açıklanmadığı kaydedildi.

Raporda, Saddam Hüseyin'e 24 Mart'ta gönderilen ve ABD ordusunun Bağdat'a girmesinden sonra ele geçirildiği belirtilen bir belgeye atıfta bulunuldu.

Raporla ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanlığı ve Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin henüz bir açıklama yapmadıkları ifade edildi.