BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Saddam Pazartesiyi bekliyor

Irak'ta devrik lider Saddam Hüseyin'in yargılanmasına pazartesi devam edilecek

Abone ol

Irak'ta özel mahkemede görülen devrik lider Saddam Hüseyin ve 6 eski yetkilinin Kürtlere yönelik soykırımla suçlandığı Enfal davasının görülmesine, Pazartesi günü devam edilecek.

Hükümetin talebiyle mahkemenin beş yargıçtan oluşan heyetinin başkanı Abdullah El Emiri'nin dün değiştirilmesinden sonra bugünkü duruşma, Emiri'nin yardımcısı yargıç Muhammed Ureybi El Halife başkanlığında yapıldı.

Abdullah El Emiri'nin, geçen haftaki duruşmada devrik liderin diktatör olmadığını söylemesi nedeniyle "tarafsızlığını" yitirdiğini açıklayan hükümetin talebiyle değiştirilmesinden sonraki bugünkü duruşmanın başında savunma avukatları, değişikliği protesto ederek mahkeme salonunu terk etti.

Yargıç Halife'nin, avukatların protestosundan sonra mahkemenin yeni avukat atayacağını söylemesi üzerine devrik lider Saddam Hüseyin de kendi avukatlarını istediğini, mahkemenin atadığı avukatları protesto ettiğini söyledi.

Saddam Hüseyin'in yargıca işaret parmağını sallayarak kendi avukatlarını seçmelerinin kişisel hakları olduğunu söylemesi, yumruğunu kürsüye vurarak "Bize hukukun emrettiği gibi davranmalısınız" demesinden sonra yargıç devrik liderden susmasını istedi. Devrik lider, susmayı reddetmesi üzerine de yargıç tarafından mahkeme salonundan çıkarıldı. Duruşmada daha sonra iddia makamının tanıklarının dinlenmesine devam edildi.