BIST 9.679
DOLAR 34,18
EURO 38,24
ALTIN 2.901,02
HABER /  DÜNYA

Saddam Kurana sarıldı

Saddam Hüseyin yargılandığı duruşmaya elinde Kur'an-ı Kerim ile geldi.

Abone ol

Açlık grevi nedeniyle hastaneye kaldırılan devrik Irak lideri Saddam Hüseyin, bugünkü duruşmasında mahkemeye zorla getirildiğini söyledi. Savunma heyetini oluşturan avukatlarla Saddam Hüseyin ile birlikte yargılanan diğer 7 sanığın boykot ettiği duruşmada, Saddam mahkemeye hastaneden getirildiğini açıkladı.

Koyu renk takım elbise giyen ve elinde Kuran-ı Kerim bulunan Saddam Hüseyin, bugünkü duruşmada daha zayıflamış göründü. Saddam, yargıca, ''Mahkemeye gelmek benim tercihim değildi. Mahkemeye gelmek istemediğime ilişkin size bir dilekçe yazdım, ancak onlar beni isteğim dışında getirdiler. 8 Temmuzdan beri açlık grevindeydim'' dedi.

7 Temmuz akşamı açlık grevine başlayan Saddam Hüseyin, pazar gününe denk gelen açlık grevinin 17. gününde sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve tüple beslenmişti. Başsavcı Cafer El Musavi, ''sağlık raporuna göre tedavi görmesi gereken Saddam'ın pazartesi günkü duruşmaya katılamayacağını'' söylemiş, ancak Amerikalı askeri sözcü, devrik liderin duruşmaya katılabilecek kadar sağlıklı olduğunu savunmuştu. Devrik lider, 19 Ekimde başlayan ve 1980'li yıllardaki Duceyl katliamıyla ilgili olarak yargılandıkları davanın pazartesi günkü duruşmasına katılmamıştı.