Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen patlama sonrası çevrede bulunan havan mermisi parçası, havan topu saldırısı ihtimalini akıllara getirdi.
Abone olSabiha Gökçen Havalimanı apronunda yaşanan olayda 1 çalışan ölürken şarapnel parçaları nedeniyle 5 uçakta hasar meydana geldi.
Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı uçak park sahasında önceki gece meydana gelen patlama büyük panik ve heyecan yarattı. Patlama nedeniyle park halindeki uçakların içinde temizlik yapan 2 kadın yaralandı. Başından ağır yaralanan temizlik işçilerinden 2 çocuk annesi Zehra Yamaç, (30) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
"HAVAN TOPU SALDIRISI"
Henüz 4 ay önce işe girdiği öğrenilen Yamaç'ın gece mesaisinin henüz ilk saatinde patlamanın hedefi olduğu öğrenildi. Çevrede yapılan aramada havan topu mermisi parçaları bulunması, akıllara "havan topu saldırısı mı yapıldı?" sorusunu getirdi. Polis, kalabalık bir ekiple havalimanı dışındaki boş arazilerde delil aradı.
HELİKOPTERLİ ARAMA
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın apronunda önceki gece saat 02.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlama esnasında alandaki bir uçakta temizlik yapan Zehra Yamaç(30) ve Canan Çelik Burgucu (33) vücutlarına isabet eden parçalar nedeniyle yaralandı.
Patlama sonrası polis alarma geçerken, havalimanı ve çevresine çok sayıda ekip yönlendirildi. Polislerin kendi güvenlikleri başta olmak üzere güvenlik tedbirlerini eksiksiz alması istendi.
Havalimanı, apron ve çevresindeki araştırmaların sürdüğü sırada, havalimanına dışardan gerçekleştirilen bir saldırı ihtimali de göz önünde tutuldu. Arama çalışmalarına Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait kızılötesi kameraya sahip Bell 429 tipi helikopter de destek verdi. Patlamanın meydana geldiği sırada havalimanında bulunan Devrim Saygılı, "Uçakta değildik. İçeride oturuyorduk, yemek yiyorduk. Patlama seslerini duyduk. Yanılmıyorsam 3 kereydi" diye konuştu.
3 AYRI YERDE HASAR
Olayla ilgili incelemeler sürerken birbirine yüzlerce metre uzaklıkta bulunan 3 farklı noktada, park pozisyonundaki 3 uçakta patlamadan kaynaklanan parça hasarlarının oluştuğu görüldü. Parçaların isabet ederek hasara yol açtığı ilk nokta 206 numaralı köprünün önünde park pozisyonundaki uçağın çok yakını. 2 kadın işçi bu noktada vücutlarına isabet eden parçalarla yaralandı.
İkinci hasar, bu noktanın yaklaşık 350 metre ilerisinide 201 numaralı köprü yakınlarında tespit edildi.
Uzman ekipler ilk incelemeleri sonucunda üçüncü hasarı da 180 metre uzaklıktaki 17 numaralı açık park pozisyonunda belirledi. Park halindeki bazı uçakların yolcu camı ve gövdelerinde de parça çarpmasından kaynaklanan hasar tespit edildi.
Hasar gören uçak sayısının en az 3 olduğu öğrenildi. Patlamaların 50 ya da 60'lık havan atışından kaynaklandığı iddia edildi.
Polis ve yetkililerin olay yerindeki incelemeleri sürerken, patlamanın havalimanını dışardan hedef alan bir saldırıdan kaynaklandığı ihtimalinin ağırlık kazandı. Havalimanı çevresindeki boş araziye dağılan çok sayıda polis, arazide geniş kapsamlı inceleme yaptı.
GERİDE 2 ÇOCUK BIRAKTI
Patlamada başından yaralanan 30 yaşındaki Zehra Yamaç, kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Acı haberi alan Zehra Yamaç'ın eşi Musa Yamaç ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.
9 yıl önce Zehra Yamaç ile evlendiğini ve 8 yaşındaki Sude ve 2,5 yaşındaki oğlu Miraç'ın dünyaya gelmesiyle mutluluklarının katlandığını belirten elektrik teknisyeni Musa Yamaç, "4 ay önce havalimanında çalışmaya başladı. Gece vardiyasında çalışıyordu. Olay akşamı 01.00'de mesaisine başlamıştı. 1 saat sonra da bu kaza meydana geldi" dedi.