BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Sabancıdan Bahçeliye cevap

TÜSİAD'ı eleştiren Bahçeli'ye cevap gecikmedi. Başkan Ömer Sabancı, isim vermeden Bahçeli'yi eleştirdi.

Abone ol

TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, TÜSİAD'ın 37'nci genel kurulunda MHP lideri Bahçeli'ye cevap verdi. Sabancı, Bahçeli'den akılcı ve vakur siyaset izlemesini önerdi. Türkiye'yi içine kapanmasını isteyenlerin olduğunun altını çizen Sabancı şunları söyledi:

Cinayet Türkiye'yi Batı'dan koparma amacıyla yapılmış olabilir. Farklı düşününlere gözdağı verilmiştir. Dink cinayeti esas olarak demokrasi ve fikir özgürlüğüne yönelik. Dünyayı entegrasyon sürecinden çevirmek isteyenler var. İçine kapanmış bir Türkiye ise daha katılımlı dahah yaygın bir demokrasi ile karşı koyabiliriz.

Yeri gelmişken bir parti başkanının dün yaptığı açıklamaya değinmek istiyorum. Bir siyaset adamı. sözlerinin nereye gideceğini, hangi dinamikleri etkileyeceğini düşünerek konuşmalıdır. Siyasetçilerimizden daha vakur, akılcı ve demokrasiyi yücelten söylemler bekliyoruz.''

3 yıllık dönemimizde faaliyetlerimizi gelecekte yeni yönetimlere kapı açacak yeni açılımlar getirecek zaman ve kaynak ayırarak geçirdik. Düşüncelerimiz henüz ülke çapında yerleşip özümsenmedi.

Mustafa Koç, ta genel kurulda konuştu. Koç, "Özel sektör yalnızca çalışma alanında değil eğitime de katkı sağlıyor. 70 milyonun refahı için Avrupa'ya yüzümüzü dönmekten başkma çaremiz yok. İçine kapanarak dünyadan soyutlanarak bir yere varamayız." dedi.