BIST 9.002
DOLAR 34,19
EURO 37,05
ALTIN 2.976,05
HABER /  POLİTİKA

Saadette Marksist aday

Saadet Partisi'nin bir belediye başkan adayının marksist olduğunu biliyor muydunuz?

Abone ol

Saadet Partisi'nin 2004 yerel seçimlerinde Konya'nın Akören ilçesine bağlı Avdan beldesinden belediye başkan adayı olan Fatih Bilici, Marksist dünya görüşüne sahip olduğunu, ancak kendisi için partinin değil halka hizmetin önem taşıdığını belirterek Saadet Partisi'nden tekrar aday olmak istediğini söyledi. Bilici, kapitalist değil Marksist düşünceyle seçim çalışması yaptığını bu yüzden seçimleri kaybettiğini öne süren Bilici, şöyle devam etti:

''Beldeye toplum refahı adına çok hizmet yapmak istiyordum. Parayla oy satın almadım. Ben iki dönem kaybettim ama belde 10 yıldır çok şey kaybetti. Saadet Parti ile yollarımızın farklı ancak vatanseverlik adına hedefimizin aynı olduğunu düşünüyorum. Onlar farklı ideolojilerle hedefe ulaşmaya çalışıyor, ben Marksiszmle... Her zaman söyledim; yurtsever kimlikle hareket ederek dünyaya güçlü görünmeliyiz. Benim için parti çok önemli değil. Eğer Saadet Partisi yönetimi kabul ederse önümüzdeki yerel seçimlerde yine aynı düşünce ve hedefle aday olmayı istiyorum.''

Bilici, Saqdet Partisi kabul etmezse başka partilerden ya da bağımsız aday olabileceğini belirterek, ''Ben hizmet etmek özellikle gençlerimizi uykusundan uyandırmak istiyorum. Emperyalizmin gençleri nasıl etkilediğini, hedefinin ne olduğunu, Orta Doğu'nun güçlü ulusal devleti Türkiye'yi parçalamak istediğini anlatmak, duyurmak istiyorum'' dedi.