BIST 10.026
DOLAR 35,43
EURO 36,53
ALTIN 3.053,53
HABER /  POLİTİKA

Saadetin Kürt çözümü

Saadet Partisi iktidara gelirse Kürt sorunu nasıl özecek. Yeni lider Numan Kurtulmuş dört öneri sundu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozmak üzere yola çıktıklarını dile getirerek, "AK Parti'nin değil oynanan oyunların alternatifiyiz.'' dedi.

Cihan Haber Ajansı tarafından hazırlanan Anadolu'da Sabah programında katılan SP'nin çiçeği burnunda Genel Başkanı, projelerini anlatarak gündemdeki soruları cevaplandırdı.

''AK PARTİ MİLLETİN DEĞİL GÜÇLÜ ÇEVRELERİN ONAYI PEŞİNE DÜŞTÜ''

28 Şubat ve sonrası yaşanan süreçte Saadet Partisi olarak alınması gereken oyları alamadıklarını söyleyen Kurtulmuş, ''Halk bize neden oy vermedi değil biz neden oy alamadık sorgusu içindeyiz'' diye konuştu.

Türkiye'de son 6 yıldır ciddi bir kutuplaşma olduğunu söyleyen Kurtulmuş, SP'nin siyasi gerilimi sona erdirmek üzere bir hareket ettiğini söyledi. Ak Parti-CHP kutuplaşması nedeniyle Ak Parti'nin ''alternatifimiz yok'' söylemi içinde olduğunu dile getiren Kurtulmuş, ''Siyaseti ve toplumu geren bir kutuplaşmanın oluşması doğru değil. Ayrıca bir iktidar partisinin kendisini alternatifsiz hissetmesi de doğru değil.'' dedi.

Konuşmasında Ak Parti'yi çok oy alan ancak muktedir olamamakla suçlayan Kurtulmuş, ''İktidar partisi halkın üzerine gitmek yerine, onları memnun etmek yerine kendini zorlamayarak elitlerin yanında olmayı onları memnun etmeyi yeğledi.'' dedi. Kendilerinin her hangi bir isim yada partinin alternatifi olmadıklarını söyleyen Kurtulmuş, ''Biz Türkiye üzerine oynanan oyunları bozmak üzere varız. Bugün bir senaryo ortaya konuyar. İktidar partisi bu senaryoyu bozmadığı için bunun bir parçası oluyor. Ve oynanan oyunda yer alma durumunda kalıyor. O nedenle iktidar olsa bile muktedir olamıyor. Biz sahnelenen oyunun, senaryonun alternatifiyiz.'' ifadelerini kullandı.

''KAMU GÖREVLİSİ VATANDAŞA ÇANKAYA'DA NASIL HİZMET VERİYORSA ŞEMDİNLİ'DE DE ÖYLE VERMELİ''

Kurtulmuş, Kürt sorununun çözümü noktasında ise dört somut öneriyi şöyle dile getirdi: 'Birincisi özgürlük alanı genişletilmeli, insan hakları çerçevesinde bölge insanına yönelik adımlar atılmalı. İkincisi, bölgenin ekonomik gelişmişliği, kalkınması sağlanmalı. Üçüncüsü, Kamu yönetime davranışıdır. Kamu görevlisi Çankaya'da İzmir Konak'ta, İstanbul Nişantaşı'nda vatandaşa nasıl davranıyorsa, Diyarbakır Bağlar'da, Şemdinli'de Hakkari'de vatandaşa öyle davranmalı. Dördüncüsü ise sınır güvenliğinin sağlanması gerekir. Aktütün ve Dağlıca baskınlarıyla görüldüğü Türkiye'nin sınırı yol geçen hanı. Bunun önüne geçilerek gerekli tedbirler alınmalıdır,"