BIST 8.794
DOLAR 34,23
EURO 37,20
ALTIN 2.995,42

Rüyalarla ilgili 15 gerçek

Rüyalarla ilgili 15 gerçek

Gördüğümüz rüyalarla ilgili ilginç 15 bilgi araştırıldı. İşte bizim için çoğu zaman büyük anlamlar ifade eden rüyalarımızla ilgili o gerçekler..

Rüyalarla ilgili 15 gerçek

Hayatımızın üçte birini uykuda geçirdiğimizi düşünürsek rüyaların önemini daha iyi kavrayabiliriz. Rüya görmek sağlıklı bir akıl için şarttır, bazı sorunlarımızın çözümünü rüya görürken buluruz, sanatçılar eserlerinde rüyalardan ilham alırlar, hatta padişahların rüyalarını yorumlayan ve gelecekten haber veren müneccimleri de unutmayalım, rüyaları bir meslek haline dönüştürmüşler. Peki ama rüyalar hakkında gerçekten ne biliyoruz. Sizin için 15 ilginç rüya gerçeği...

Rüyalarla ilgili 15 gerçek

1- Rüyalarımızın %90'ını unutuyoruz. Uyandıktan sonraki 5 dakika içinde gece gördüğümüz rüyaların %50'sini unutuyoruz. 10 dakika içindeyse %90'ını!

Rüyalarla ilgili 15 gerçek

2- Görme engelliler de rüya görüyor Özellikle görme yeteneği ile doğup sonradan kaybedenler aynı görenler gibi rüya görmeye devam ediyor. Ancak imajlar içeren rüyalar görmüyorlar. Onların rüyaları ses, koku ve his üzerine kurulu ve en az bizimkiler kadar çarpıcı!

Rüyalarla ilgili 15 gerçek

3- Herkes rüya görür Ben hiç rüya görmem diyen biriyle mutlaka karşılaşmışsınızdır. Oysa bu bilimsel olarak mümkün değil tabii ağır bir psikolojik rahatsızlığı yoksa. Herkes rüya görür ancak görmüyorum diyenler en çabuk unutanlar.