BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Rüşveti aldılar aleme daldılar

Konyalı memurlar, önce rüşveti topladılar ardından da aleme daldılar. Bu alemde paralar su gibi aktı kadınlar sıraya girip müşteri beklediler.

Abone ol

Şüphelilerin rüşvet aldığı gizli kameralarla tespit edilirken, Tapu Müdürü Ahmet K'nın rüşvetten gelen paralarla çeşitli otellerde alem yaptığı öğrenildi.

Tapu ve sicil müdürlükleri son zamanlarda rüşvet skandallarıyla gündemde. Ankara'nın Sincan ilçesi ve İzmir'den sonra bugün de Konya'da tapu müdürlüklerine yönelik operasyon yapıldı.

Edinilen bilgiye göre; Karapınar ve Emirgazi ilçelerinde çok sayıda vatandaşın 'Tapu Müdürlüğü'nde rüşvetsiz iş yaptıramıyoruz' şikayetlerini dikkate alan Konya Emniyeti, yaklaşık bir yıl önce bu ilçelerde istihbarat çalışması yaptı. Gizli kameralarla Tapu Müdürlüğü'nü takibe alan emniyet güçleri, 4 memur ve bir tapu müdürünün rüşvet aldığını tespit etti. Şüphelilerin mal varlığı ve gelir kayıtlarını inceleyen emniyet güçleri, bu kişilerin harcamalarının gelirlerinin çok çok üzerinde olduğunu belirledi.

Polis, bugün sabah saatlerinde Karapınar Cumhuriyet Savcısı Halil Yılar yönetiminde operasyon başlattı. Şüphelilerin ev ve işyerlerine baskın düzenleyen polis ekipleri, Karapınar ve Emirgazi ilçelerinin Tapu ve Sicil Müdürlüğü'nü birlikte yürüten Ahmet K. ve bu müdürlüklerde çalışan 4 memur ile rüşvete aracılık yaptığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan birinin Karapınar'da bir otelin sahibi olduğu bildirildi.

Şüpheliler, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Polis Karapınar Tupu Sicil Müdürlüğü'ndeki aramalarını sürdürüyor.

Öte yandan gözaltına alınan Karapınar Tapu Müdürü'nün rüşvetten elde ettiği paraları Karapınar ve Antalya'daki otellerde hayat kadınlarıyla alem yaparak harcadığı iddia edildi.