BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

Rüşvetci koca utandırdı!

İtalya'da kadın Bakan, kocasının Başbakan'dan rüşvet istediğini öğrenince boşanma kararı aldı.

Abone ol

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'den rüşvet almakla suçlanan avukat kocasından boşanmaya karar veren İngiltere Kültür Bakanı Tessa Jowell, ''bunu koltuğumu korumak için yaptığım iddiaları doğru değil'' dedi.

Eşinin rüşvet aldığı yolundaki iddiaların, evliliklerini yıprattığını ve bir dönem ayrı kalmaya karar verdiklerini belirten Jowell, eşinin adı çevresinde gelişen iddiaların kendisini ''utandırdığını'' söyledi. Bu arada Jowell'ın sırf koltuğunu korumak adına eşinden boşanmaya karar verdiği iddiaları en çok muhalefet partilerinin sözcüleri tarafından dile getirildi. Muhafazakar parti sözcüleri, konuyla ilgili açıklamalarında boşanma kararının Jowell'ın bazı soruları yanıtlama gereğini ortadan kaldırmadığını söyledi. Yarın Avam kamarasında konuyla ilgili soruları yanıtlamak zorunda kalacak olan Jowell için köşe yazarları da ağır eleştirilerde bulundu. Independent gazetesinin kadın köşe yazarlarından Margaret Cook, ''Jowell'ın böyle bir anda eşine daha sadık olması gerekmez miydi?'' diye sordu.

Bilindiği gibi Tessa Jowell'ın bir uluslararası avukat olan eşi David Mills'in, lehinde tanıklık etmek karşılığında İtalya Başbakanı Sivio Berlusconi'den 350 bin sterlin rüşvet aldığı ve çiftin bu parayı evlerinin üzerindeki bir ipoteği kaldırmak için kullandığı öne sürülüyor.