BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Rusların Miloseviç iddiası

Slobodan Miloseviç'in, cezaevinden yazdığı mektupta, öldürülme tehlikesinden söz ettiği iddia edildi.

Abone ol

Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'in, cezaevinden yazdığı mektupta, öldürülme tehlikesinden söz ettiği bildirildi.

Miloseviç'in ölümüyle ilgili haberlere Rus gazeteleri birinci sayfalarında geniş yer verirken, İzvestiya gazetesi, Miloseviç'in Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a yazdığı mektubu öne çıkardı. Gazetenin haberine göre, Miloşeviç, mektubunda, kendisinin cezaevinde öldürülme tehlikesi bulunduğunu yazdı.

Komersant gazetesi de, Miloseviç'in Lavrov'a gönderdiği mektupta, tedavisi için verilmesi gereken ilaçlar yerine kendisine başka ilaçların verildiğini belirterek, Lavrov'dan yardım istediğini kaydetti.

Moskovskiy Komsomolets gazetesi ise Miloseviç'in ölümünü, ''Batı'nın şiddet ve acımazlık örneği'' şeklinde yorumladı. Nezavisimaya gazetesi, ''Lahey Mahkemesi Kendi İçine Kapandı'' başlığıyla verdiği haberde, Lahey'deki hakimlerin Miloşeviç'in ölümünden sonra askeri suçları soruşturmayı bir tarafa bırakarak, Yugoslavya'nın içişleriyle ilgili sorunlara çözüm aramaya başladığını savundu.

Vremya Novostey gazetesi, ''Ölene Kadar Yargıladılar'' başlığını kullandığı haberde, ''Lahey mahkemesinin baş suçlusunu kaybettiği'' yorumunda bulundu.

Bu arada, Rusya'nın Ukrayna'daki büyükelçisi, eski Başbakan Viktor Çernomirdin, Komsomolskaya Pravda gazetesine yaptığı açıklamada, Miloseviç'in öldürüldüğünden ''kesinlikle emin olduğunu'' söyledi.

NATO'nun Yugoslavya'yı bombaladığı sırada dönemin Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in bu ülkedeki özel temsilciliği görevinde de bulunan Çernomirdin, ''Otopsi raporunu bekleyeceğiz. Ancak bir kişi 5 yıl boyunca hapishanede tutulduktan sonra ölüyorsa... Ne fark eder? Kurşunlansın veya zehirlensin. Onu kesinlikle öldürdüler, Ancak başka bir yöntemle...'' diye konuştu.