BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Ruslar ölümsüzlük peşinde

Öldükten sonra tekrar dirilerek yaşamaya devam etmek isteyen zengin Ruslar para dağıtıyor.

Abone ol

Öldükten sonra tekrar dirilerek dünya hayatının keyfini yaşamaya devam etmek isteyen zengin Ruslar, bu hayallerini gerçekleştirmek için para yatıracak bir adrese kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Moskova yakınındaki Alabino kasabasında açık gözlü Rus işadamlarınca kurulan "Kriorus" şirketi, ödenecek büyük para karşılığında yeniden hayata dönmek isteyen zenginlerin beyin ve vücutlarını donduracak.

İnsan cesedini, tıp biliminin çok elverişli düzeye ulaşacağı ileri bir tarihe kadar dondurulması anlamına gelen "cryonics" hizmetini vermeyi planlayan "Kriorus" firması, faaliyete başlar başlamaz iki müşterisinin beynini dondurma fırsatı buldu. İçinde sıvı azot (liguid nitrogen) bulunan 250 litrelik özel dolaplarda sıfırın altında 196 derecede dondurulan beyinlerin bu şekilde en az 50 yıl sağlam şekilde muhafaza edilebileceği sanılıyor.

"Criorus" firması Genel Müdürü Danila Medvedev, "Bu firmayı kurarken ilk başta öncelikli hedefimiz firma kurucularının ve üyelerinin vücutlarını öldükten sonra dondurmaktı. Fakat daha sonra bu hizmeti vatandaşlarımıza da sunabileceğimize karar verdik. Böylece insanlarımıza hayatlarının sonsuzlaşması için ne yapabileceklerini düşünme şansı veriyoruz. Şu anda iki müşterimizin beynini dondurmuş durumdayız. Bu hizmet karşılığında 9 bin dolar peşin ve bakım işlerinin devamı için de her yıl 500 dolar para alıyoruz.

Sadece beyin değil tüm cesedin dondurulmasının bedeli ise 45 bin dolardır. Fakat kısa zaman içinde müşteri sayısı yüzleri bulduktan sonra bu fiyatları biraz daha indirmeyi düşünüyoruz. Şirketimizin, ABD'den sonra dünyada benzeri hizmet veren ikinci bir şirket olmasından gurur duyuyoruz. Çok yeni olmamıza rağmen artık İspanya, Meksika, Almanya ve Filanda gibi ülkeler bizim tecrübemizden yararlanmaları için ricada bulundular" dedi.

"Kriorus" firmasıyla öldükten sonra beyninin dondurulması için sözleşme imzalayan Valeriya Udalova isimli vatandaş ise, "Yeniden canlandırılması için insan beyninin dondurulabileceğini kitaplardan okumuştum. Şimdi ise bu fırsatı bizzat yakaladığım için çok mutluyum. Önümüzdeki günlerde Kriorus şirketiyle sözleşme imzalayacağım. Ayrıca çok yaşlı ve hasta bir annem var. Onun için de sözleşme yapmamız için onayını aldık. Büyük kızım ve küçük oğlum için de daha sonra yapacağız. Bu şeklide ölüp yok olmak korkumuz yerini, tekrar hayata dönmek ümidine bırakacak" dedi.

Bu arada şirket tarafından dondurulan beyinlerden birinin ismi açıklanmayan zengin bir işadamının babasına ait olduğu ve söz konusu işadamının babasıyla birlikte dirilmesi için kendi vücudunun öldükten sonra dondurulması için sözleşme yaptığı belirtilirken, diğer dondurulan beynin ise bir genç bilim adamının çok sevdiği ninesine ait olduğu bildirildi. Öte yandan tıp biliminin insan beynini zarar görmeden dondurma ve donunu açma yöntemini henüz bulamadığını belirten Rus uzmanların ise aksi iddia ile ortaya çıkan şirketleri dolandırıcılık yapmakla suçladıkları öğrenildi.