BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  DÜNYA

Rus-Gürcü Savaşı kapıda

Putin'in hiçbir ülke Rusya'yı tehdit edip bu işten sıyrılamaz sözleri savaş söylentilerini arttırdı.

Abone ol

Gürcistan'ın, 4 Rus subayını "ajanlık" yaptıkları iddiasıyla tutuklamasıyla başlayan kriz arabuluculara rağmen dinmiyor. Pazartesi günü Gürcistan'ın 'iyi niyet' göstergesi olarak subayları Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na (AGİT) teslim etmesine rağmen Rusya yapılan bu "yanlışı" affedeceğe benzemiyor... Bunun göstergesiyse Rus lider Vladimir Putin'in dün yaptığı açıklama...

İÇKİLERE EL KONDU
Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da milletvekili bulunan siyasi parti liderleriyle görüşen Putin, "Hiçbir ülke Rusya'yı tehdit edip bu işten sıyrılamaz" dedi ve ekledi: "Hiç kimseye Rusya ile tehdit ve şantaj diliyle konuşmasını tavsiye etmem..." Rus liderin tehditkâr konuşmasının anlamı, Rus yetkililerin karşı ataklarıyla daha da iyi anlaşılıyor... Önce Gürcistan'a yönelik karadeniz hava ulaşımı ile posta hizmetlerine ambargo uygulayan Rus yetkililer, şimdi de Gürcü işadamlarına ait iş yerlerine de baskın düzenlemeye başladı.

AP, Rus yetkililerin başkent Moskova'nın en büyük kumarhanelerinden Gürcü bir işadamına ait kumarhane ve bir oteli kapattığını duyurdu.

Polis tarafından yapılan bir başka operasyonda da 500 bin şişeden fazla Gürcü şarabına el kondu. Rusya İçişleri Bakanlığı, baskınları "Suç gruplarıyla mücadele için planlanmış rutin denetim" şeklinde açıklasa da uluslararası gözlemciler olayları "Rus yetkililerin Gürcülere yönelik baskıları artacak" şeklinde yorumladı.

Kaynak:www.sabah.com.tr