BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Rus ajanın ölümü yayınevine yaradı

Öldürülen Rus ajan Litvinenko'nun Rusya'yı Bombalamak, İçerden Terör adlı kitabının fiyatı 30 kat arttı.

Abone ol

İnternet üzerinden kitap satışları gerçekleştiren İngiliz Amazon web sitesinde bir adet yeni kitabın fiyatı 189 pound iken ikinci el için de 237 pound talep ediliyor. Litvinenko'nun kitabını yayınlayan SPI Books şirketi küçük ölçekli politika, terör ve askeri konularda yayın yapan bir şirket olarak biliniyor. Yayınevi Litvinenko'nun ölümünden önce kitabı 13,95 dolardan satış yapıyordu.

İnternet üzerinde satış gerçekleştiren eBay sitesi de Litvinenko'nun kitabını açık artırmanın üçüncü gününde 16 kişi tarafından 198 dolara kadara çıkıldı. Açık artırmanın dolmasına daha iki gün olduğunu belirten yetkililer kitabın iki üç kat daha değer kazanabileceğini belirtiyorlar. eBay sitesinin sattığı kitapta Litvinenko'nun el yazısı ile "Sevgili Diana, yardım ve desteklerin için teşekkür ederim." ifadesi yer alıyor.

Eski ajan 1999 yılında yazdığı "Rusya'yı Bombalamak: İçerden Terör" kitabında o yıl meydana gelen ve 300'den fazla sivilin ölümüyle sonuçlanan apartman bombalama olaylarından bizzat Rus istihbaratını sorumlu tutuyor. Kitabın yazılmasında Rus tarihçilerinden Yuri Felshtinsky'nin de büyük desteği olmuş.

Litvinenko kitabında Çeçenistan'da devam eden savaşa kamuoyu desteği sağlamak için eylemlerin gerçekleştirildiğini iddia ediyordu. Eski ajan Rus Gizli Servisi'nin adam kaçırma ve öldürme eylemlerinde de yer aldığını savunuyor.