BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  DÜNYA

Rumlardan Rusyaya petrol daveti

Rum kesiminin, 6-9 milyar varil olduğu tahmin edilen petrol yataklarının işletilmesi için Rus şirketlerini davet ettiği bildirildi.

Abone ol

Rusça yayımlanan ''RBC-daily'' gazetesinde ''Rus Petrolcülere Kıbrıs'tan Davet'' başlığıyla yayımlanan haberde, Kıbrıs Rum yönetimi Sanayi, Ticaret ve Turizm Bakanlığı'nın Moskova'daki temsilciliklerinde bugün düzenleyeceği tanıtıma, Gazprom ve Rosneft'in aralarında bulunduğu Rusya ile Belarus'ta faaliyet gösteren yaklaşık 40 şirketin katılacağı kaydedildi.

Haberde, tanıtıma katılacak şirketlerin Güney Kıbrıs'ın petrol yataklarını araştırma ve işletilmesi için açılacak ihaleye katılmalarının beklendiği belirtilerek, ''Başta 16 Temmuz'da yapılması planlanan ihalenin şimdi 31 Ağustos'a ertelendiği açıklandı'' ifadelerine yer verildi.

Haberde, 1,5 milyon dolarlık ihale şartnamesinin, BP, ExxonMobil, Royal Dutch Shell ve Total gibi şirketler tarafından da satın alındığı belirtilen haberde, Rus Lukoil şirketinin de ihaleye ilgi gösterdiği, ancak şu ana kadar şartnameyi satın almadığı kaydedildi.