BIST 8.794
DOLAR 34,23
EURO 37,22
ALTIN 2.995,42
HABER /  DÜNYA

Rum üssündeki patlamada bilanço ağır

Rum üssündeki patlamanın bilançosu ağır

Abone ol

Kıbrıs Rum Kesimi'nde "Evangelos Florakis" Deniz Üssü'nde bu sabah meydana gelen patlamada ölü ve yaralı sayısı giderek artıyor. Patlamada en aza 12 kişi hayatını kaybederken 40' dan fazla yaralı bulunuyor.

Rum Yönetimi Lideri Dimitris hristofyas bölgeyi inceledi. Hristofyas, "Temmuz ayına kara bir gün eklendi." dediRum milli muhafız ordusunun deniz üssündeki 06.00 sularında meydana gelen patlamada Rum Savunma Bakanlığı ölü sayısını teyit edebilecek durumda olmadığını duyurdu.

Patlamadan sonra Rum Ordusuna ailt Üsse giden yolun parçalanmış boru, ağaç dalları ve patlamanın etkisiyle parçalanan araç camlarıyla kapalı olduğu gözlemleniyor. Limasol-Lefkoşa anayolunda seyreden araçların sürücüleri de bu patlamayla birlikte büyük bir tehlike yaşadığı ifade edildi.

Rum Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanı Andonis Pashalidis, Vasiliko bölgesinde durumun trajik olduğunu söyledi. Pashalidis, Vasiliko Elektrik Santrali'nin devre dışı olduğunu belirterek, elektrik şebekesinin yükünün azaltılması için jeneratörü olanların bunları kullanmasını istedi.

Rum Sağlık Bakanı Hristos Patsalidis ise, durumun göğüslenmesi için Lefkoşa ve Limasol hastaneleri arasında koordinasyon sağlandığını açıkladı. Patsalidis, yaralıların çoğunun Limasol hastanesine götürüldüğünü, ölenlerin ise Lefkoşa'daki hastaneye götürülmesine karar verildiğini açıkladı.

Bu arada kan Merkezi ise, ortaya çıkan kan ihtiyacının giderilmesi için halka acilen her gruptan kan bağışı yapılması çağrısı yaptı.

Bu arada Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, saat 10.30'da "Evangelos Florakis" Deniz Üssü'ne giderken, saat 12.00'de ise Rum Bakanlar Kurulu ile olağanüstü bir toplantı yapmıştı.