BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Rum Ordusu hızla silahlanıyor

Orgeneral İlker Başbuğ'dan gündemi sarsacak uyarı.. Rum Ordusu hızlı bir şekilde silahlanıyor.

Abone ol

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusunun son zamanlarda artan silahlanma faaliyetlerine dikkat çekerek, "Bizim tespitlerimiz, son dönemlerde Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusunun silahlanma faaliyetlerinde oldukça ciddi artışların olduğu noktasındadır'' dedi.

Kıbrıs Türk halkının güvenliği ve savunulmasının sağlanması görevinin Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri 'ne verildiğini, bu görevin anayasa çerçevesinde yerine getirildiğini ve getirilmesine devam edileceğini belirten Orgeneral İlker Başbuğ, Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusunun son zamanlarda artan silahlanma faaliyetlerine de dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bizim tespitlerimiz, son dönemlerde Kıbrıs Rum Milli Muhafız Ordusunun silahlanma faaliyetlerinde oldukça ciddi artışların olduğu noktasındadır. Bu açıdan Kıbrıs Türk halkının haklı nedenlerle Kıbrıs Rum tarafına karşı güven duymaması, duyamaması, gerçekten üzerinde durulması gereken en önemli noktalardan birisidir. Bugün dünyada buna benzer birçok olaylar yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. En canlı devam eden örneği ise maalesef Irak'ta görülüyor. Etnik ve mezhep farklılıkları ile karşılıklı güvenin olmamasının yarattığı çatışma ortamını net olarak bugün Irak'ta görmekteyiz. Aynı kanlı olayları Bosna'da da yaşadık."