BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

RTÜK üyesine vekil maaşı

Yeni hazırlanan Teşkilat Taslağı’na göre RTÜK başkan ve üyeleri 4500 YTL maaş, 1500 YTL de ikramiye olmak üzere net 6 bin YTL ücret alacak.

Abone ol

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) hazırladığı Teşkilat Taslağına göre, Üst Kurul başkan ve üyelerinin maaşları, milletvekillerinin olduğu gibi Başbakanlık Müsteşarı maaşına endeksleniyor. Buna göre RTÜK Başkan ve üyeleri, 4500 YTL maaş ve 1500 YTL de ikramiye olmak üzere net 6 bin YTL maaş alacaklar. Buna yurtdışı ve yurtiçi görev tazminatları ile diğer sosyal ödemeler dahil edildiğinde rakam daha da yükselecek.

Başbakanlık Müsteşarına yapılan ödemelerde geçerli olan vergi ve diğer muafiyetler, RTÜK üyeleri için de geçerli olacak. Tasarı taslağında "Üst Kurul üyelerinin teminat, mali, sosyal ve idari hakları" başlıklı 10. maddesinde üyelere ek olarak şu haklar veriliyor:

İzinde terfi edecekler

Kamu görevini yürütürken Üst Kurul üyeliğine seçilenler, RTÜK’te görev yaptıkları süre içinde kurumlarından ücretsiz izinli sayılacaklar. Ancak bu görevde geçecek süre, mesleklerinde geçmiş ve terfi etmiş sayılacaklar.

Zahid Akman’ın RTÜK Başkanlığına seçilmesinden sonra RTÜK Yasası’nda yapılan değişlikle, başkan hakkında soruşturma izni verme yetkisi Başbakan’a tanınmıştı. Halen RTÜK’te üzerindeki çalışmalar süren taslak, Akman gibi Üst Kurul üyeleri hakkındaki soruşturma iznini de Başbakan’ın vermesini öngörüyor.