BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

RTÜK standart getiriyor

Telekomünikasyon Kurumu ile RTÜK arasında imzalanan protokolle radyo ve televizyon yayınlarında standardizasyon sağlanacak.

Abone ol

Telekomünikasyon Kurumu (TK) ile Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) arasında imzalanan protokolle radyo ve televizyon yayınlarında standardizasyon sağlanacak.

TK'dan yapılan yazılı açıklamada, enterferansa yol açarak hava ve deniz trafik güvenliğiyle güvenlik güçlerinin haberleşmesini olumsuz etkileyen hem can ve mal hem de ülke güvenliğini tehdit eden teknik standartlara uymayan radyo ve televizyon yayınlarının, TK ile RTÜK işbirliğiyle önleneceği belirtildi. TK ve RTÜK arasında dün imzalanan işbirliği protokolüyle karasal ortamdan ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan radyo ve televizyon kuruluşlarının, stüdyo ve vericileri arasında izinsiz karasal cihazı kullanmaları ve vericilerden kaynaklanan enterferansların önlenmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Protokol çerçevesinde yayıncıların izin almak suretiyle karasal link kullanabilecekleri belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yayıncıların verici ve karasal link envanterleri TK ve RTÜK tarafından paylaşılarak yayın cihazları standartlara uygun hale getirilecek. İzinsiz veya kaçak radyo televizyon yayınlarının belirlenmesi, yayın yerinin tespit edilmesi ve durdurulmasıyla enterferansların giderilmesi Milli Monitör Sistemi'nden de istifade edilerek sağlanacak ve daha etkin yayıncılık ortamı tesis edilecek."
Sektörel düzenlemeler ve uluslararası kuruluşlar nezrinde yürütülen faaliyet ve işlemlerde de her 2 kurumun işbirliği yapacağı ve uygulamada da birliktelik sağlayacağı belirtilen açıklamada, "2 düzenleyici kurum arasındaki işbirliği sayesinde radyo ve televizyon yayınlarının daha güvenli ve kaliteli iletimi sağlanacak" denildi.