BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Röportaj yaparken başörtüsünü attı

İslam dinin düşmanları artıyor. Gazeteci Oriana Fallaci de Müslümanlığa düşman oldu. Barlas, Fallaci hakkında şöyle bahsetti:

Abone ol Mehmet Barlas, dedi. Gerçekten de Fallaci'nin yaptıkları ve yazdıkları Müslümanlık düşmanı olduğunu apaçık ortaya serdi.

Yazı : Mehmet Barlas
Kaynak :


MEDYA.

DÜNYADAKİ bütün gazeteciler için Oriana Fallaci adı, röportajcılıkta zirveyi akla getirir. Şimdi 72 yaşında olan bu İtalyan kadın gazeteci, dünyada adı bilinen kim varsa, yaptığı röportajlarla hepsini titretmişti 1970'li ve 80'li yıllarda. Humeyni ile başı örtülü röportaj yaparken bir anda örtüsünü atması hala hatırlanır.
Oriana Fallaci, şimdi anavatanı İtalya yerine ABD'de, NewYork'ta oturuyor. Çünkü son yazdığı "Aklın Gücü" (La Forza della Ragione) kitabı dolayısıyla, "İslam dinini kötülemek" (Vilipendio) suçundan ötürü iki yıl hapis cezası istemiyle İtalya'da mahkemeye düştü.
Fallaci Avrupa'nın İslam tarafından istila edildiğini, bir koloni haline dönüştüğünü, kıtanın adının "Eurabia" olması gerektiğini kitabında yazınca, Adel Smith adında bir Müslüman İtalyan onu savcılığa şikayet etmiş. İtalyan Ceza Yasası'na göre, devlet tarafından kabul edilen bir dini kötülemek suç oluşturduğu için de kendisine dava açılmış.
Fallaci 2006'nın Haziran ayında başlayacak yargılanmasında bulunmamak için NewYork'a yerleşmiş. The Wall Street Journal'e verdiği demeçte "Kanser olduğum için, mahkeme tarihine kadar ölmem muhtemel" diyordu geçenlerde..