BIST 9.646
DOLAR 35,22
EURO 36,75
ALTIN 2.966,26
HABER /  GÜNCEL

Roketsan'ın ihraç ettiği bir füzenin kilogramı 2 bin dolar

Roketsan’ın Guiness’e giren roket atar sistemi ile dünyada ses getirmesinden sonra Genel Müdür Selçuk Yaşar ilgi uyandıran rakamlar paylaştı.

Abone ol

Roketsan’ın 240 roketi 120 saniye içinde 40 kilometre menzil ile fırlatabilme yeteneğine sahip roketatar sistemi ile “En fazla sayıda roket atabilen fırlatma aracı” başlığı ile dünyada askeri araçlar kategorisinde Guiness rekorlar kitabına girmesi tüm dünyada çok fazla ses getirmişti.
 
Habertürk’e konuşan Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar, bu adımın Roketsan’ın ününü artırdığı düşüncesinde. 1988 yılında Turgut Özal’ın başbakanlığı zamanında kurulan Roketsan’da işe başlayan ilk beş mühendisten biri olan Genel Müdür Selçuk Yaşar, özellikle 2003 - 2004 yıllarından sonra kendilerine desteğin arttığını söylüyor. 2004’te 650 kişinin çalıştığı Roketsan’da bugün çalışanların tamamı Türk vatandaşı 2 bin 650 kişi çalışıyor. Bu rakamın yaklaşık binini ARGE mühendisleri oluşturuyormuş. İşte Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar’ın ağzından Roketsan’a dair heyecan uyandıran resmi güncel bilgiler:
 
30'A YAKIN ÜRÜN BULUNUYOR
Son 3 ay içinde ilk defa 3 farklı ülkeye silah sistemleri ihracatı anlaşması imzalandı. İhraç edilen bir füzenin ortalama kilogram fiyatı yaklaşık 2 bin dolar. Roketsan’ın envanterinde şu anda 30’a yakın ürün bulunuyor. Roketsan’da bir ürünün geliştirilme süresi minimum 4,5 - 6 yıl. Türkiye’de 1700 şirket Roketsan için çalışıyor
 
AR-GE'DE BİN MÜHENDİS ÇALIŞIYOR
Roketsan’ın toplam çalışan sayısı 2 bin 600 kişi. Çalışanların 1400’e yakın kısmı mühendis. 1000’e yakın mühendis ise yeni ürünler ve teknolojiler geliştirmek için çalışıyor. Roketsan’ın geliştirdiği teknolojilerdeki parçaların bazıları Malatya, Samsun, İzmir, Manisa, Gaziantep gibi Anadolu şehirlerindeki firmalardan geliyor.

40 ÜNİVERSİTEDEN AKADEMİSYEN ROKETSAN İÇİN ÇALIŞIYOR
Türkiye’deki 40 üniversiteden akademisyen Roketsan için çalışıyor. Üniversitelerin son sınıflarından öğrenciler, aday mühendis olarak haftada bir gün Roketsan’da görev alıyor.

Roketsan üniversite ayrımı yapmadan tüm üniversitelerden parlak beyinleri bünyesine katıyor. Roketsan’ın internet sitesinden başvuruda bulunabilmek mümkün. Roketsan’ın Teknofest kapsamında organize ettiği roket yarışması dünyada ABD’den sonra ilk defa Türkiye’de yapıldı