BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

Roj TVyi kapatın telefonu

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Danimarkalı meslektaşı Möller'i provokatörlükle suçlanan Roj TV için aradı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Güneydoğu'daki olayları provoke eden Roj TV'nin kapatılması için dün, Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Möller'i telefonla arayarak, "Ülkenizin, basına sağladığı hakların teröristler tarafından istismar edilmesine izin vermeyin" dedi.

"Terörle mücadele hepimizin sorunu, bu mücadelede hepimiz kararlıyız" ifadelerini kullanan Gül, Danimarka'dan yayın yapan Roj TV'nin, bölgedeki olayları organize ettiğinin ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Neredeyse dakika dakika, Roj TV yayınları aracılığıyla bunlar yönetildi. Hatta cenaze töreninde çıkan olaylar dahi Roj TV'de izlenebiliyordu. Sızan teröristlerin isimleri bile bizim kendi güvenlik birimlerimiz ortaya çıkarmadan önce Roj TV'de yayımlandı. Bütün bunlar ROj TV'nin, PKK'nın kanalı olduğunu ispatlayan şeyler. Kanal olmanın ötesinde, terörist faaliyetleri bu kanal yoluyla yönettikleri ortada."

Danimarka'nın, terör örgütleri tarafından hiçbir zaman "kalkan" olarak kullanılmayacağını kaydeden Möller de, "PKK ile mücadelenizde sizi tamamen destekliyoruz" dedi.

Roj TV dosyası gönderildi

Bu arada İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının elde ettiği bilgi ve görüntüleri içeren dosyanın da Kopenhag Büyükelçiliği aracılığıyla önceki gün Danimarka hükümetine iletildiği bildirildi.
Ankara'nın dosya ile "Daha önce sizi uyarmıştık. Diyarbakır olayları ile ne demek istediğimizi anlamış olmanız lazım. Olaylar haklı olduğumuzun kanıtı" uyarısı yaptığı kaydedildi.

İşte Roj TV tahriki
'Kepenk kapatma ve cenaze törenine katılmaya çağırıyoruz'

Roj TV'nin, Diyarbakır'daki olayların başlaması ve şiddetlenmesini tahrik eden yayınlarındaki bazı ifadeler şöyle:

27 Mart 2006 - Haberler: Türk ordusunun Muş'ta katlettiği gerillaların aileleri naaşları almak üzere bugün Malatya'ya akın etti. 14 HPG'liden 7'si tanınmayacak düzeyde yandığı için aileleri, tarafından güçlükle teşhis edildi. Aileler kimyasal silah kullanımı tespiti üzerine İHD'ye başvurdu. Batman, Diyarbakır ve ilçelerinde dağıtılan Demokratik Halk İnisiyatifi imzalı bildirilerde cenaze törenlerine katılım çağrısı yapıldı. 28 Mart günü tam da tarihimizdeki kahramanlık haftasına yakışır şekilde şehitlerimize sahip çıkmak amacıyla tüm halkımıza kepenklerini kapatma, işe gitmeme cenaze törenine kitlesel katılma çağrısında bulunuyoruz.

28 Mart 2006 - Haberler: HPG'lilerin defnedilmesinin ardından halkın yaptığı yürüyüşe polisin saldırmasıyla Diyarbakır savaş alanına döndü. Jandarmanın saldırısıyla tam bir intifada yaşanırken, çok sayıda kişi de yaralandı.
29 Mart 2006 - Haberler: Jandarma komandoları stratejik noktaları tutuyor. Dün kepenk kapatan esnaf, bugün de kepenklerini indirerek halka yapılan saldırıları protesto etti.