BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Rögar kapağı sergi konusu oldu

Fotoğraf sanatçısı Adnan Tönel'in 13 ülkede çektiği rögar kapaklarının fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

Abone ol

Fotoğraf sanatçısı Adnan Tönel'in 13 ülkede çektiği rögar kapaklarının fotoğraflarının yer aldığı sergi, Bursa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ''17. Fotoğraf Günleri'' kapsamında açıldı.

Adnan Tönel, Tayyare Kültür Merkezi'nde izlenime sunulan sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, eksikliği nedeniyle insanların hayatını kaybetmesine ve ciddi trafik kazaları yaşanmasına neden olan rögar kapaklarının Osmanlılar döneminde, Avrupa'da ve hatta doğudaki ülkelerde birer sanat eserine dönüştüğünü, bu durumu fotoğraflarla anlatmak istediğini söyledi.

Rögar kapaklarının fotoğraflarını çekmeye uzun bir süre önce başladığını ifade eden Tönel, ''Sergimi gezenlerin birçoğu rögar kapağı yüzünden yaşanan ölümlerin ardından bu çalışmayı yaptığımı zannetti. Ancak bu eserler 10 yıllık çalışmanın sonucu'' dedi.

Rögar kapaklarının, bulunduğu bölgenin değerini artıran unsurlar olduğuna değinen Tönel, ''Örneğin Prag'da bir müzenin önündeki rögar kapağı ile Saray Meydanı'ndaki veya banliyölerdeki rögar kapakları farklı. Bu bir hiyerarşik sıçrama değil, dizayn açısından yapılan bir yarış. Almanya ve Avusturya'da ise rögar kapakları reklam amaçlı kullanılıyor'' diye konuştu.

Tönel, 13 ülke ve yüzlerce şehirde 750'den fazla rögar kapağı fotoğrafı çektiğini kaydederek, sergide bunlardansadece 55'inin yer aldığını bildirdi.

Sergi, 23 Nisana kadar gezilebilecek.