BIST 8.964
DOLAR 34,19
EURO 37,47
ALTIN 2.886,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Roboski katliamının peşini bırakmayacağız!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Roboski katliamının" sorumluları yargılanana kadar yatıp kalkıp "Roboski" diyeceklerini belirtti.

Abone ol

Tanrıkulu, "Bu katliamı asla unutmayacağız ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için sonuna kadar Roboskili ailelerle dayanışma içinde olacağız" dedi.

Tanrıkulu yaptığı açıklamada, "Roboski katliamında 34 kişinin katledilmesi hakkında işlemeyen hukuk, acıları 681 gündür ilk günkü kadar diri olan aileler için fütursuzca sürdürülüyor" diyerek şöyle devam etti:

"Katliamın 500. gününde, 34 kişinin katledildiği bölgede anma gerçekleştirilen 12 Roboskili hakkında açılan "sınırı ihlal' davasının dün görülen duruşmasında, ailelerin ifade vermeme kararı, hükümet tarafından iyi anlaşılmalıdır.

34 kişinin katledilmesi emrini verenlerle ilgili tüm gerçekler Ankara dehlizlerinde gizlenmeye çalışılırken, ailelerin anmasını bile dava konusu yapan irade de bu mesajı iyi okumak zorundadır,

Katliamın söze gerek bırakmadığı bir noktada, ailelerle adeta alay edercesine "hukuku' işleten irade, katliamın sorumlularını ortaya çıkarmadığı sürece adaletin de katliamcısıdır ."

Yakınlarını anmak için sınırı geçmiş olanlar hakkında açılan davanın "sınır ihlali" davası değil, "vicdanın sınırlarının ihlali" olduğunu ifade eden Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Katır sırtında üç-beş kuruş kazanıp geçimlerini sağlamaya çalışan 34 kişiyi katledip, onları andıkları için şimdi de yakınlarından "sınır ihlali' gerekçesiyle tazminat talep etmek hiçbir vicdana ve "hukuka' sığmaz.

Yargılanması gereken Roboskili aileler değil, katliamcılardır.

Fakat ne bu vicdansız tutum ne de Roboskili aileleri adalet arayışından vazgeçirme çabaları, katliamın arkasındaki gücü korumaya yetebilir. Roboski'de insanlık suçu işleyenler er veya geç yargılanacak ve bunun hesabını verecektir.

Bu vesileyle bir kere daha hatırlatmalıyım ki, Roboski katliamının sorumluları yargılanana kadar yatıp kalkıp Roboski diyeceğiz! Bu katliamı asla unutmayacağız ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için sonuna kadar Roboskili ailelerle dayanışma içinde olacağız."