BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Rijkaard insan ruhunu da bilmiyor!

Ünlü teknik adama ağır eleştiriler. Galatasaray kötü futbol oynadı, Hıncal Uluç, Rijkaard'ı topun ağzına koydu.

Abone ol

Galatasaray'ın 2-1'lik Eskişehir yenilgisi sonrası spor yazarları Rijkaard'ı hedef tahtasına koydu. Hıncal Uluç'un eleşirileri yenilir yutulur gibi değil.

Eleştiriler artık futbol boyunutu aştı insanlık boyutuna vardı. Sabah yazarı Uluç, Hollandalı çalıştırıcı için "Rijkaard futbolu bilmiyor. Rijkaard insanı da bilmiyor. İnsan ruhunu da bilmiyor" diye konuştu.

Hıncal Uluç, Fotomaç Gazetesi'nde Bülent Can ile yaptığı söyleşide eleştirinin dozunu iyice yükseltti.  Polemik üstadı yazar bakın söyleşide neler diyor?

"Geçen hafta "Brezilya gibi oynadı" demiştik ama arkadan bir şey daha demiştik: "Bu tamamen bir tesadüf olabilir. Çünkü bu sene başta Galatasaray olmak üzere Türk futbolunda bir istikrar yok. Ne oldukları belli değil. Galatasaray'ın oynadığı futbol bir tesadüf müdür, yoksa bilinçli bir çalışmanın sonucu ortaya çıkan bir gelişme midir, bilemiyoruz.

Beklemek, birkaç maç daha izlemek lazım" dedik ve birkaç maça gerek kalmadı. İlk maçta Rijkaard yine Rijkaard'lığını gösterdi. Bu maçın üstüne "Rijkaard futbolu bilmiyor" dediğim için bana saldıran hatta benimle alay eden tüm spor yazarlarına ve yorumcularına soruyorum:

Bu Rijkaard futbolu biliyor mu? Utanmıyorlarsa cevap versinler, şimdi yazsınlar. Geçen hafta benim için yazdıklarını şimdi yazsınlar. "Hıncal Uluç, Rijkaard ile dalga geçiyor, Rijkaard futbolu bilmiyor" diyor desinler göreyim bakalım, kaç santim boyları!.. Rijkaard futbolu bilmiyor. Rijkaard insanı da bilmiyor. İnsan ruhunu da bilmiyor. İnsan psikolojisini de bilmiyor. Bir teknik direktör bir adamı nasıl yok eder; Eskişehir maçında iki örneğini gördük:

1- Geçen hafta oynanan futbolun süper yıldızı, tribünleri coşturan, maçın skorunun 4'e ulaşmasını sağlayan, Galatasaray'ın sezon başından beri en iyi futbolunu sergilemesinde başrol oynayan Dos Santos'tu. Bu Dos Santos kadroda yoktu. Kendini Dos Santos'un yerine koysun Rijkaard. Ne hisseder? Eğer zerre kadar insan psikolojisini biliyorsa, Santos'un ne kadar kırılacağını, ne kadar yıkılacağını anlar. Ama haberi yok Rijkaard'ın bundan! Dos Santos'u bitirdi. "