BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,88
ALTIN 2.824,81
HABER /  GÜNCEL

Rijkaard Galatasarayda kalıyor gibi!

Galatasaray'ın yaz hazırlık kampının programını hazırlayan, Guti prensipte anlaşan Hollandalı kalmaya kararlı.

Abone ol

Galatasaray'a attığı imzayla sadece Türkiye'yi değil tüm Avrupa'yı ayağa kaldıran Frank Rijkaard'ın hayal kırıklığı yarattığı sezonun ardından sarı-kırmızılı kulüpte kalıp kalmayacağı tartışılırken, Hollandalı hocanın gelecek sezon da takımın başında olacakmış gibi çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. İşte Frank Rijkaard'ın gelecek sezon da Galatasaray'ın başında olacağının ipuçları.

Son iki maçın ardından düzenlediği basın toplantılarında takımı eleştiren ve operasyon sinyali veren Rijkaard, defalarca gelecek sezon planları hakkında görüş bildirdi.

Hollandalı hoca "Türk yardımcı" fikrine soğuk bakmadığını ve gelecek sezon için bunun kararını yönetimle birlikte alacağını ifade etti.

"Guti, Galatasaray ile anlaştı" haberine Futbol Şubesi Sorumlusu Üstünel "Alakamız yok" yorumunu yaparken, Hollandalı teknik adamın bizzat İspanyol yıldızla görüştüğü ve prensipte anlaştığı öğrenildi. Guti "Rijkaard'ın oyun felsefesini beğeniyorum. Onunla çalışmak büyük bir keyif" deyip Galatasaray'dan teklif aldığını doğrularken, dış transferde adı sihirbaza çıkan yönetici Üstünel'i de zor durumda bıraktı.

Geçen sezonu UEFA Avrupa Ligi ön elemeleri yüzünden erken açan ve başarısızlığını erken form tutmaları ve çok sayıda maç oynamalarına bağlayan Rijkaard, 2010-2011 sezonu hazırlık kampını da bizzat kendisi planlıyor. Hollandalı teknik adamın G.Birliği maçından çıkacak sonuç ve lig sıralamasına göre tarih belirleyeceği, kampın yapılacağı ülke ve otellerin listesini idarecilere verdiği öğrenildi.

Takımdan ayrılacak isimleri belirleyen ve yönetimle paylaşan Rijkaard'ın gidecekler listesini yönetime kabul ettirmesi de Adnan Polat'ın gelecek sezon Hollandalı hocayla çalışacağını işaret ediyor.