BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

Rice Suudi Arabistanda

ABD Dışişleri Bakanı Rice, çıktığı Ortadoğu turunun ilk durağı Suudi Arabistan'a geldi.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, çıktığı Ortadoğu turunun ilk durağı Suudi Arabistan'a geldi. Rice, Cidde'de Irak'ta "istikrarın" sağlanması yönünde Suudi yetkililerin yardımını talep edecek.

Temaslarına hemen başlayacak ve bu akşam Kral Abdullah bin Abdülaziz ve Dışişleri Bakanı Prens Suudi el Faysal ile görüşecek Rice, ayrıca İsrail-Filistin barış sürecinin yeniden başlatılması olasılığı ile İran nükleer krizi konularında görüşmeler yapacak.

Kendisini Cidde'ye götüren uçakta gazetecilere, Kral Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'ya "yardım olanaklarını" görüşmek istediğini belirten Rice, "Suudilerin Irak'ta istikrara katkıda bulunmalarını istiyorum, Suudilerin Lübnan'da da istikrara, mali ve siyasi açılardan katkıda bulunmalarını istiyorum" dedi.

Rice'ın, Lübnan'a 500 milyon doların üzerinde yardım sağlayan ve Lübnan parasına destek için Lübnan Merkez Bankasına bir milyar dolar veren, ayrıca yabancı mücahitlerin Irak'a geçmelerine engel olmak için sınırında tüm önlemleri aldığını açıklayan Suudi Arabistan'dan Mısır'a geçmeden önce, yarın sabah bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.