BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Restoranlarda tüttürmeye devam

Restoranlarda sigara yasağının başlama tarihinin öne alınacağı ileri sürülmüştü. Kaynağından teyit ettik: “Yok öyle bir şey.”

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Restoranlarda, barlarda, lokantalarda uygulaması 1 yıl sonra başlayacak sigara yasağının öne çekileceğine ilişkin iddiaları kaynağından soruşturduk: “Yok öyle bir şey.” Restoran, bar gibi kapalı işyerlerinde sigara serbestisi devam edecek. Yasağın uygulanmasına daha bir yıl var.

Sigara yasağını ilişkin yasanın mimarı TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl’e, yasağın öne alınmasına ilişkin duyumları sorduk. Erdöl, “Henüz öyle bir çalışmamız yok. Bu doğru değil. Yaptığmız bir hazırlık da yok verilmiş bir teklif de yok” dedi.

İNTERNETHABER’e konuşan Erdöl, “sadece bazı şikayetler ve eleştiriler vardı. Bazı restoranlar ile alışveriş merkezleri içinde kalan restoranlar arasında haksız rekabet oluştuğuna dair. Bunu araştırıyoruz. Gerçekten bir haksız rekabet var mı. Ayrıca havalandırması olan ile olmayan arasında bir haksız rekabete yol açıldı mı? Bunun için bir istatistiksel çalışma yapacağız. Bir kamuoyu araştırması yapacağız. Sonucuna göre belki bir öne alma söz konusu olabilir. Ama henüz öyle bir girişimimiz yok” dedi.