BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Rektörden Erdoğana yanıt

Giresun Üniversitesi rektörü Öztürk, darbe çığırtkanlığı yapmadığını söyledi

Abone ol

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın “Rektör çıkıyor, darbe çağrısı yapıyor. Kimsin sen ya, önce yerini bil. Otur oturduğun yerde” sözleriyle eleştirdiği Giresun Üniversitesi Rektörü Osman Metin Öztürk, yazılı açıklamasında, iddia edilen açıklamayı yapmadığını belirtti.

Rektör Prof.Dr.Osman Öztürk, açıklamasının ilk bölümünde, “Bugün Gazetesi’nin 18 Ocak 2008 tarihli nüshasında yer verilen hakkımdaki ‘Rektör Paşa’dan Orduya saygısızlık’ başlıklı haber, Sayın Başbakan Erdoğan’ın 19 Ocak’ta partisinin bir toplantısında söz konusu habere dayalı olarak sarfettiği sözler, Sayın Başbakan’ın bu sözlerinin 20 Ocak’ta basın yayın organlarında ‘Otur yerine Rektör Paşa’, ‘Sen kimsin ya otur yerine’ şeklinde yer alması ve bütün haber, yorum ve beyanlardan sonra şahsım ve ailem hakkında bu yaşıma kadar işitmediğim ağır küfürlerin ve hakaret içeren ifadelerin internet adresime ve cep telefonuma gelmesi sonrasında aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılması zarureti hasıl olmuştur” dedi.

Rektör Osman Metin Öztürk’ün maddeler halindeki açıklamasında yer alan bazı ifadeler şöyle:

“Tarafımdan orduya ne saygısızlık yapılmış ne de darbe çağrısında bulunulmuştur. Bu yönde ne bir beyanatım ne de bir açıklamam olmuştur. Orduya saygısızlık ve darbe çığırtkanlığı yaptığımı yazanlar ve söyleyenler; yaklaşık 65 gün önce kaleme almış, internet ortamında yayınlamış ve kişisel web sayfama koymuş olduğum Ortadoğu’da Oyunun yeni Adı: Sünni Cephe başlıklı yazımdan, bunları kendileri yorum yoluyla çıkarmışlardır. Rektör olmam uzmanlık alanımdan kopacağım anlamına gelmez. Rektörlerin kendi uzmanlık alanlarında fikir üretmeleri, görüşlerini açıklamaları ve bunları kamuoyu ile paylaşmaları, hukuken yasak olmadığı gibi tam tersine bunları yapmak üniversitelerin ve öğretim üyelerinin evrensel, toplumsal ve hukuksal görevidir.”