BIST 9.300
DOLAR 34,35
EURO 36,38
ALTIN 2.826,81
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Rektör Şimşek 4 yılda neler yaptığını anlattı

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek, rektörlük seçimleri öncesi 4 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Abone ol

Türkiye’nin yeni üniversitelerinden birisi olmasına rağmen akademik çalışmaları ve paydaş olduğu uluslarlarası işbirliği protokolleriyle Dünya Üniversiteleri arasında yer edinen Namık Kemal Üniversitesi, öğrenci potansiyelini de 8 binlerden 29 bine çıkardı.

Namık Kemal Üniversitesi hastanesi sayesinde basamak sağlık hizmeti gerektiren ve bu nedenle komşu illere sevk edilen pek çok hasta

BARAKADAN DEV KAMPUSA
20 Nisan Pazartesi Günü gerçekleşecek olan Rektörlük seçimleri öncesi 4 yıllık görev süresini değerlendiren Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Osman Şimşek “Son derece mütevazi bir apartman dairesinde serüvenine başlayan üniversitemiz, Bugün itibariyle 36 akademik birime, 320 akademik personelden 1000’e varan akademik personele ulaştı. 4 yıllık görev süremiz içinde, üniversitemiz hemen her parametresinde üç kat büyüdü.” Dedi.

HER PARAMETREDE BÜYÜME
Kampus alanı içinde inşaatı tamamlanan ve tıbbi altyapısı da tamamlanama aşamasına gelen Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin de açılmak için gün saydığı müjdesini veren Rektör Şimşek “Fiziki şartları sıkıntılara yol açan hastane binamızdan devasa bir Araştırma Hastanesi’ne geçiş yapacağız. Mayıs Ayı’nda inşallah yeni hastanemizin açılışını gerçekleştireceğiz.

226 YATAKLI ARAŞTIRMA HASTANESİ
Kuruluşunda sadece poliklinik hizmeti veren bir kurumdan koroner by-pass ameliyatının yapıldığı bir noktaya gelmiş olmamız sağlık hizmeti noktasında konulan hedeflere ulaşıldığının somut bir örneğidir. Üçüncü basamak sağlık kurumu olarak çevresiyle beraber yaklaşık bir milyon nüfusa hizmet vermeye çalışan Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, önüne pek çok hedef koymuştur. Kök Hücre - Organ Nakil Merkezi, Kanser ve İmmünolojik Araştırmalar Merkezi, Kanser Hastalarının Terminal Bakım Merkezi gibi birimleri açmayı kısa-orta vadeli hedefleri arasına sokmuştur. 50.000 m² alan üzerinde kaba inşaatı ve betonarmesi devam eden 3, 5 ila 7 katlı, 7 bloktan oluşacak 226 yataklı yeni hastanemizde 40 Adet Poliklinik, 7 Yoğun Bakım Ünitesi, 59 Adet Yoğun Bakım Yatak Sayısı, 2 Anjio Odası, 12 Ameliyathane, 2 Adet Yemekhane, 491 Kişilik Konferans Salonu, 2 Adet Kafeteryanın yer alması planlanmaktadır.

18 PROFESÖR İLE HİZMET VERECEK
2010 yılında hastanemizde çalışan akademik personel sayısı 69, idari personel sayısı 71 iken bugün akademik personel sayısı 180, idari personel ise 182’ye ulaşmıştır. Hastanemizde görev alan Profesör sayımız 2010 yılında 11 iken bugün 18’e, Doçent Doktor sayımız 15’ten 17’ ye, Yardımcı Doçent Doktor sayımız 24’ den 72’ye, Araştırma Görevlisi ise 14’ den 73’ e yükselmiştir. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz’de 2011 yılında açık kalp ameliyatı yapılmaya başlanmış olup bugüne kadar 495 adet açık kalp ameliyat yapılmıştır. Poliklinik hizmet verilen hasta sayımız 2010 yılında 80.007, yatan hasta sayımız 613, ameliyat sayımız 1.598 iken, 2014’de poliklinik hizmet verilen hasta sayımız 363.569, yatan hastamız 10.431' dir. 2014 yılı başından itibaren ameliyat sayımız ise 16.494’ e ulaşmıştır. Yoğun bakım yatak sayımız 2010’ da 6 iken 2014 yılında 16’ ya yükselmiştir. Poliklinik oda sayımız 2010 yılında 28, bugün ise 49’ a yükselmiştir.

BAŞKA İLLERE HASTA SEVKLERİ BİTECEK
Üniversitemizce sunulan sağlık hizmetinin en önemli özelliğinin akademik niteliği olduğunu söyleyebilirim. Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimiz kurulmadan önce ilimizde üçüncü basamak sağlık hizmeti gerektiren ve bu nedenle komşu illere sevk edilen pek çok hasta vardı. Bu sevklerde pek çok sorunlar yaşanıyordu. Bu zorlukların üniversite hastanemizin hizmet vermeye başlaması ile büyük oranda aşıldığını görmekteyiz. Sağlık kurumumuza başvuran hastalar sağlık hizmeti alırken akademik basamakların herhangi birisinde bulunan tüm hekimlerimize kolaylıkla ulaşabilmektedir. Bu özelliği üniversite hastanemizi gerçek anlamda ayrıcalıklı kılmaktadır. Kamu Hastaneler Birliği ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerimiz devlet hastanesinde aktif hizmet vermektedir. Yine bu işbirliği protokolü çerçevesinde Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi ünitelerimiz Tekirdağ sınırları içerisinde kamuya ait tam gün hizmet veren bir nitelik taşımakta, elektif veya acil kardiyak vakalara müdahale için organize edilmiştir. Kampüs içerisindeki yeni hastane binamızın hizmete açılmasıyla beraber sunulacak sağlık hizmetlerindeki çeşitlilik de artacaktır.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ VE ONKOLOJİ HASTANESİ
Yakın zamanda Onkoloji Hastanesi kurmak ve Diş Hekimliği Fakültesi açmak istediklerini de sözlerine ekleşen Şimşek, Hukuk Fakültesi için yaptıkları başvurunun de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onay aşamasında olduğunu dile getirdi.