Reina saldırısı Telegram'ı yeniden gündeme getirdi
Reina saldırısının zanlısının selfie videosunu Telegram'dan yayınladığı öne sürülmüştü. Reuters saldırıyı Işid'in üstlendiğini ve bunu Telegram'dan duyurduğunu yazmıştı. Bu güvenlik açıklığı Telegram'ı yeniden gündeme getirdi.
Reina saldırısını zanlısının çektiği selfie videosunu Telegram'dan yayınladığı öne sürülmüştü. Reuters saldırıyı Işid'in üstlendiğini ve bunu Telegram'dan duyurduğunu yazmıştı. Bu güvenlik açıklığı Telegram'ı yeniden gündeme getirdi. Çünkü uygulamanın ilk güvenlik açığı bu değil.
Telegram, gizli sohbet özelliği ve kendi kendini yok eden ve sunucularda depolanmadığı iddia edilen mesajlar gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.
Telegram, client’larını, API’ını ve protolünü açık kaynak kodlu hale getirmesine karşın backend’i hala kapalı tutuluyor. Bunun anlamı şirketin deşifre edebilen birine 300 bin dolar ödül vereceğini söylediği şifreleme sisteminin tam anlamıyla şeffaf olmaması.
Telegram’ın bir diğer sorunu da şifrelemeyi varsayılan özellik olarak sunmaması. Zamanında Edward Snowden’in de dikkat çektiği sorun, uygulamada ayarlarınızı değiştirmediyseniz, mesajlarınızın Telegram sunucularında tutulduğu anlamına geliyor.