BIST 9.774
DOLAR 34,04
EURO 37,81
ALTIN 2.800,30
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Rehn arkadaşı Pamuku kutladı

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Orhan Pamuk'u kutladı

Abone ol

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Nobel Edebiyat Ödülüne layık görülen yazar Orhan Pamuk'u, "arkadaşı ve hayranı olarak kutladığını" bildirdi.

Rehn, yaptığı yazılı açıklamada, her sanatçının yeteneği ve çalışmasıyla büyüdüğünü belirterek, "Kitaplarını okuyanlar Orhan Pamuk'un bu kapsamda ne kadar övgüye layık olduğunu bilirler. Nasıl ki yaşam için su ve hava gerekiyorsa sanatçılar için de ifade özgürlüğü kaçınılmazdır. Orhan, diğerlerinden daha fazla bu özgürlüğün ne kadar değerli ve kırılgan olduğunu bilir" dedi.

Orhan Pamuk'u geçen yıl İstanbul'da ziyaret ettiğini hatırlatan Rehn, "Mest olduğum bir tartışmadan sonra en iyi dileklerimle kendisine veda ettim. Bana 'Tekrar kitap yazabilirim ve zihnimi tüm tacizlerden kurtarabilirim. Ben bir romancıyım' dedi" ifadesini kullandı.

Bugünkü Nobel ödülünün, dünya edebiyatı yanında sanatsal özgürlük ve ifade özgürlüğü açısından iyi bir haber olduğunu kaydeden Rehn, açıklamasında, "Bu aynı zamanda sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da ve dünyanın her tarafında konuşmak, araştırmak, gerçekleri öğrenmek, düşüncelerini ve bilgisini paylaşmak isteyen, diyalog arayışında olan herkes için iyi bir haberdir" ifadelerine yer verdi.