BIST 9.725
DOLAR 35,19
EURO 36,71
ALTIN 2.967,32
HABER /  GÜNCEL

Regaip Kandili namazları nasıl kılınır kaç rekattır?

Regaip Kandili namazı 12 rekat olarak tesbih veya hacet namazı olarak kılınabilir. Peki Regaib kandili namazı saat kaç nasıl niyet edilerek kılınır okunacak dualar hangileri? İşte kandil namazi ve kılınışı

Abone ol

Regaip gecesinde edilen dualar red olunmaz ve kılınacak hacet ya da tesbih namazına büyük sevap vardır. Peki Regaib gecesi namazı kaç rekat ve saat kaçta nasıl niyet edilerek kılınır? Regaib kandili namazının kılınışını sizler için internethaber.com sitesi ayrıntıları olarak hazırladı. İşte kandil namazı hakkında bilmeniz gerekenler.

Regaip Kandili namazı saat kaçta kılınır : Regaip namazı akşamla yatsı arasında kılınır. Yani saat 20.00 ile 21.15 arasında regaip kandili namazını kılabilirsiniz. Peygamberimizden edilen bir rivayete göre hacet namazının ilk rekatında Fatiha’dan sonra üç defa Ayete’l-Kürsi, diğer rekatlarda da Fatiha’dan sonra sırasıyla birer defa İhlas, Felak ve Nas sûreleri okunur.

Regaip Kandili'ne özel bir namaz yoktur. Kandil gecesinde tesbih ve hacet namazı kılınması öneriliyor. Bunların dışında kaza namazı da kılabilirsiniz. Önemli olan Regaip Kandili'ni ibadetle geçirmek , bol bol dua edip namaz kılmaktır. Regaip Kandili'nde 12 rekat hacet namazı veya 4 rekat Tesbih namazı kılınır.

Regaip Kandili namazı nasıl kılınır : Regaip Kandili gecesini ibâdetle geçirmenin sevabı pek çoktur. Bu gecede kılınacak Hacet namazı 12 rek'attir. Bu namazın kılınışı sırasında Kadir Suresi de okunabilir. Çeşitli hacet duaları olduğu için herhangi bir tanesi tercih edilebilir. Regaip gecesi Hacet Namazı 4'er rekat halinde şu şekilde kılabilirsiniz:
Hacet namazı 1. rekatta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî
Hacet namazı 2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Hacet namazı 2. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü +salli +barik
Hacet namazı 3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Hacet namazı 4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas.
Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik +Rabbenâ duaları okunur.

Hacet namazını Ayetel Kürsi ile olduğu gibi Kadir Suresi ile de aynı şekilde kılabilirsiniz. Kadir suresiyle Hacet namazının kılınışı da şöyledir:
1. rekatta: 1Fatiha, 3 kadir suresi ve İhlas suresi okunur
2. rekatta: 1 Fatiha, 3 İhlas suresi
3. rekatta : 1 Fatiha 3 Kadir suresi
4. rekatta : 1 Fatiha 3 ihlası şerif okunur.

Regaip Kandili tesbih namazı - hangi tesbih çekilir : Regaip Kandili tesbih namazı akşam namazı ile yatsı namazı arasında kılınabileceği gibi gecenin ilerleyen saatlerinde de ifa edilebilir. 4 rekat olan Tesbih namazına başlarken niyet edilir ve okunması gereken bir tesbih vardır.

Regaip Kandili tesbih namazına niyet edilmesi : Regaip Kandilinde kılınması önerilen tesbih namazına niyet ederken şunlar söylenir; Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili habîbin, başimızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Allâhü Ekber“

Hangi tesbihler çekilir : Regaip Kandilinde günahların affına vesile olan tesbih namazı 4 rekat olarak kılınır. Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir. "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym". Regaip Kandili Tesbih namazında her rekatte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur.
 
Regaip kandili tesbih namazı kılınışı : "Allâhü Ekber" diyerek namaza başlanır. Yukarıdaki tesbih: -"Sübhâneke..."'den sonra 15 kere,
-Zamm-ı sureden sonra 10 kere, -Rükûda 10 kere,
-Rükûdan doğrulunca 10 kere,
-Secdede 10 kere,
-Secdeden doğrulunca 10 kere,
-İkinci secde de 10 kere, okunur. Böylece birinci rekat kılınmış olur.

İkinci rekata kalkılınca Fâtiha-i şerîfeden önce yine 15 kere, diğer yerlerde de, tarif edildiği gibi 10'ar kere okunarak 4 rek'at tamamlanır. İkinci rekatte oturulduğunda, "Et-tehiyyâtü..." den sonra, "Allâhümme salli..." ve "Allâhümme bârik...", üçüncü rekat için ayağa kalkıldığında da "Sübhâneke..." okunacaktır.