BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Referanduma evet diyenlere İstanbul jesti

Arsasını satan kişi 'Evet' oyu kullanmak isteyen vatandaşları, Sivas'ın Suşehri ilçesinden ücretsiz olarak otobüslerle İstanbul'a götürüyor.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, isminin açıklanmasını istemeyen 12 Eylül 1980 mağdurlarından bir kişi, arsasını satarak oylarını İstanbul'da kullanan, Sivas'ın Suşehri ilçesinde bulunan vatandaşları otobüslerle İstanbul'a götürüyor.

Otobüs sıkıntısı olmasından dolayı, Zeytinburnu Belediyesi'ne ait 6 otobüs kiralayan işadamı, Suşehri ilçesine gönderdiği otobüslerle, Öğretmen Evi önünde daha önceden listelere adı yazılan vatandaşları isimlerine göre otobüslere bindirerek İstanbul'a götürdüler.

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce, "Referandum seçimlerinde 'Evet' oyu kullanmak isteyen yaz tatilini geçirmek üzere ilçemize gelen gurbetçi 300 vatandaşımızın talepleri doğrultusunda, referandumda oy kullanmaları için İstanbul'a gönderiyoruz. Tabii ki bizim gönderme konusunda teşkilat olarak imkanımız yoktur. 1980 yılında birçok durumda mağdur olan bir vatandaşımız, Erzurum'dan bu tarafa doğru tüm ilçeleri arayarak, mağduriyetinden dolayı referanduma verdiği önemi
belirtmek için otobüsler kiralamış. Bize de böyle bir talebini iletti. Biz de bu talep doğrultusunda köylerimize ilan ettik. Vatandaşlarımız da gitmek istediler. Yoğun ilgi var. Biz de o ilgiyi karşılamaya çalışıyoruz.

Vatandaşlarımızı rahat bir şekilde göndermek istiyoruz. En tabi hakları olan referandumda oy kullanmak için İstanbul'a gönderiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Yaz tatilini geçirmek üzere köylerine gelen 300 kişi, Zeytinburnu Belediyesi'nden kiralanan 6 otobüsle İstanbul'a gönderildi. Vatandaşları AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce uğurladı.