BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Recep Tayyip Erdoğan yardım bekliyor

Asgari ücretle geçiniyorlardı üstüne üçüz bebek eklendi. Geçim derdindeki Tombaş ailesi hayırseverlerden yardım bekliyor.

Abone ol

Antalya'da ocak ayında dünyaya gelen ve göbek adları ''Recep, Tayyip, Erdoğan'' olan üçüz bebeklerin babası Burhan Tombaş, asgari ücretle bebeklerinin masraflarını karşılayamadığını belirterek, en azından bebekler bir yaşına girinceye kadar, mama ve bez masraflarını karşılayabilecek hayırsever kişi veya kurum aradığını söyledi.

Yedi yıl çocuk sahibi olamayan ve tüp bebek yöntemiyle ocak ayında üçüz bebekleri dünyaya gelen Serpil ve Burhan Tombaş çifti, ekonomik sıkıntı nedeniyle çocuklarının masraflarını karşılayamamaktan yakındı.

Bebeklerin özel mama ile beslendiğini ve her gün bir kutu mama tükettiklerini vurgulayan Tombaş, ''Günde 40 TL mama parası, 25 TL bez parası veriyorum. Bebeklerden önce, ayda 60 TL elektrik faturası geliyordu, bu 212 TL'ye yükseldi, su faturası 10 TL'den 35 TL'ye çıktı. Asgari ücretle çalıştığım için büyük sıkıntı çekiyoruz'' dedi.

Serpil Tombaş, ''Doğumum seçim dönemine denk geldi. Recep Tayyip Erdoğan'ı da da çok beğeniyorduk. Bu nedenle üçüzlerimizin göbek adı olarak onun adını koyduk. Başbakan Erdoğan, her ailenin üç çocuk sahibi olmasını istiyordu, biz üçünü birden yaptık'' dedi.