Roj TV krizinde kötü bir sınav veren yeni NATO Genel sekreteri Rasmussen'den ilginç Roj TV açıklaması geldi.
Abone olDanimarka'da yayın yapan ve Türkiye'nin kapatılmasını istediği ROJ TV'nin terör örgütü ile bağının olup olmadığını Rasmussen bilmiyor.
Rasmussen Roj TV'nin kapatılması ile ilgili gelen bir soru üzerine, "PKK bağı bulunursa, Roj TV kapanabilir" dedi. Rasmussen ayrıca PKK için terör örgütü tanımlaması kullandı.
NATO Genel Sekreteri seçilen Anders Fogh Rasmussen İstanbul'da otelinin merdivenlerinden düştü ve omzu çıktı. Taksim hastanesine kaldırılan Rasmussen, Türk doktorlarına teşekkür etti... Çok iyi bakıldığını söyledi. RASMUSSEN HZ. MUHAMMED KARİKATÜRLERİ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ Mİ? TIKLAYIN |
NATO'nun yeni Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Medeniyetler İttifakı zirvesi için bulunduğu İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi.
Rasmussen toplantıda geçirdiği kazadan da bahsetti: "Kolum bu şekildeyken karşınıza çıktığım için özür dilerim. Maalesef bugün otel odamda bir kaza geçirdim ve omuzum yerinden çıktı. Ama Türk doktorları tarafından çok iyi tedavi edildim ve şimdi iyileşme umudu taşıyorum."
NATO’daki görevlerini resmi olarak 1 Ağustos tarihinde devralacağını söyleyen Rasmussen; "Ancak bu foruma katılmaktan mutluyum. Çünkü bu NATO’yu da ilgilendiren konu. NATO’nun güvenlik konsepti artık çok daha karmaşık hale gelmiş durumda. Sadece askeri yöntemlerle bu diyaloğu oluşturmamız mümkün olamaz. Ortaklar arasında ve askeri kesim ile sivil kesim arasında çok daha sıkı bir diyaloğa ihtiyacımız var. Aksi takdirde başarılı olamayız" dedi.
NATO’nun Afganistan’daki operasyonlarının askeri ve sivil işbirliğinin somut göstergesi olduğunu kaydeden Rasmussen, sözlerine şöyle devam etti: "Çok daha etkili iletişim içinde olmayız ki, daha başarılı olalım. Bu yüzden işin özü Müslüman dünyası ile daha güçlü diyalog ve işbirliğidir. Akdeniz Diyaloğu ve İstanbul İşbirliği girişimi bu platformların çok iyi bir örneği. Ben de NATO genel sekreteri olarak bu diyaloğa katkıda bulunacağım.
Bu açıdan Türkiye ile yakın işbirliği içinde bulunacağım. Çünkü Türkiye hem çok yakın bir müttefik, hem de önemli bir stratejik ortak. Türkiye Avrupa, Ortadoğu ve Orta Asya arasında bir köprü görevini görüyor ve aynı zamanda olumlu bir diyalog geliştirmek için çok önemli bir rol oynuyor."